איך אפשר לגרום לאנשים להבין שהם חולים במחלת נפש?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

09/03/2007 | 13:03 | מאת: בני

שלום דר' רציתי לדעת איך אפשר לגרום לאנשים להבין שהם חולים במחלת נפש? תודה

09/03/2007 | 22:31 | מאת: שיבא

היי, למה לתת להם להבין? למי זה יועיל? למה ההכחשה, שלהם, לכאורה וכביכול, מזיקה למישהו? למה צריך להחליט לאחרים מה לעשות, מה נכון ומה לא? האם אין "טרמפיסטים" במשפחה ובחברה שרוצים "לנצל" תיוגים ואבחנות של אנשי מקצוע כדי לפגוע בהם בצורה ישירה ו/או עקיפה? אני באה ממשפחה שמאוד תייגה אותי כ"חולת נפש" זה היה נוח. והתיאורטיקן מינושין, מסביר זאת מצוין, למי זה נוח לתייג אותנו כחולים ולא שווים הרבה. רק היום היה לי מפגש חברתי עם משפחתי ושוב הבנתי כמה נוח להם לתייג אותי כמשוגעת. אז פשוט לקחתי את עצמי ואת הבת שלי, הלכתי לדודי האהוב, היה לי כייף. בעלי בא עם האוטו, נסענו הביתה, נחנו בצהרים, עשיתי קצת ספורט, ואני כמו- חדשה- ממש (סלנג) אז תחשבי שוב, ותעשי בדק בית, כנאמר, למי זה טוב ולמי יש אינטרסים לגרום לאנשים להבין שהם חולים במחלת נפש. זה משרת גם אינטרים סוציולוגים, אבל זה כבר דיון אחר. (פוקו התעסק עם זה) שבת שלום שיבא

12/03/2007 | 00:08 | מאת:

לבני כדאי שתפרט יותר את השאלה, בכל אופן השיכנוע קשור עם אמון, צריך להיות אדם שמאמינים בו ויש לו את היכולת להסביר ולשכנע. כל טוב דר' גיורא הידש