שאלה לד"ר הידש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

08/03/2007 | 19:40 | מאת: לאה

פעם כתבת שאם מישהו חולה סכיזופרניה או מאניה דיפרסיה אז לפי הסטטיסטיקה, לאחר 5 שנים הסיכון להתקף חוזר פוחת מאוד ואז ניתן לשקול להוריד כדורים. לפי הבנתי, הרי הכל זה עניין של הימור. אתה אף פעם לא יכול לדעת אם התקף יחזור ואם כן אז מתי. לכן, אתה יכול להפסיק למישהו טיפול תרופתי לאחר כמה חודשים בדיוק כמו שאתה יכול להפסיק טיפול אחרי 5 שנים. האם אתה יכול להסביר מה ההגיון בלחכות לפחות 5 שנים? הרי אפשר להפסיק את הטיפול התרופתי גם לאחר זמן יותר קצר, להיות עם היד על הדופק, ואז אם נוצרת בעיה אפשר בקלות לחזור לכדורים. אם מישהו מאוד מודע לעצמו, הוא יכול עם שיתוף פעולה של פסיכיאטר לרדת מהכדורים, ואם המצב מתדרדר לחזור אליהם מבלי שיהיה סיכון לאישפוז - לא?

09/03/2007 | 19:28 | מאת:

ללאה עקרונית את צודקת וכל אחד מחליט עבור עצמו. בשנה הראשונה הסיכון להתקף חוזר בלי טיפול (בלי כדורים ושיחות) הוא 80% ולכן הסיכון גדול מאוד, כאשר הסיכון יורד ומגיע ל 10-20 % אז הדברים הם הרבה יותר הגיוניים. כמובן שאם משהו נוטל תרופות ללא תופעות לוואי קל לו להחליט על המשך טיפול מונע מאשר אדם הסובל מאוד מתופעות לוואי ואיכות החיים שלו נפגעת. כך שהשיקולים מורכבים, וצריך לקחת בחשבון גם את המצב המשפחתי והנזק האפשרי כאשר יש התקף נוסף. שבת שלום, דר' גיורא הידש