הורדה ונזק אמיתי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

07/03/2007 | 16:55 | מאת: עמי

שלום רב, האם הורדה מהירה ממינון של 200 מ"ג ל 125 מ"ג פבוקסיל ליום יכולה לגרום לנזק ממשי/בלתי הפיך למוח או לפעילות כימית/חשמלית שלו?? נ.ב. בן 27 סובל מחרדה וטורדנות. עמי.

07/03/2007 | 18:18 | מאת: דו?רו?ן

לא יכול לגרום נזק אתה יכול להרגע , רצוי לשנות מינון (העלאה או הורדה) בהמלצת הרופא בלבד! כדי למנוע תופעות לואי רצוי לרדת בהדרגה מתונה ככל שאפשר .

07/03/2007 | 22:15 | מאת: דור

שלום רב ירידה מ-SSRI יכולה לגרום לאי נוחות זמנית אצל 20% מהמטופלים, אך לא ידוע על נזק למוח, גם אם הירידה חדה ודרסטית (להבדיל מבנזודיאזפינים ששם זה ייתכן). אין הוראה חד משמעית להפסיק נוגדי דיכאון בצורה איטית והדרגתית. זאת נורמה של השנים האחרונות. לפני עידן ה-SSRI אנשים היו מפסיקים נוגדי דיכאון בבת אחת. בברכה

09/03/2007 | 19:01 | מאת:

לעמי תודה למשיבים ואני מצטרף לדבריהם שבת שלום, דר' גיורא הידש