חבר שרוצה להתאבד

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

06/03/2007 | 08:10 | מאת: דניאל

יש לי חבר טוב מזה 5 שנים, בכול שנות ההכרות איתו ידעתי שמשהו איתו "לא בסדר" יש לו נטיות עמוקות לדכאון ויש לו ממש התקפות דכאונית פעם בכמה זמן. הוא בן 22 יצא מהצבא בטרם עת, הוא טוען שזה בגלל בעיה רפואית אבל אני כמעט בטוחה שזה בגלל חוסר התאמה למסגרת הצבאית או סיבהנפשית אחרת. אין לו תעודות בגרות וחסרים לו מקצועות רבים. הוא כל הזמן עובר בין עבודות, לא מחזיק מעמד בשום מקום. בחצי שנה האחרונה לא עבד בכלל ובקושי יצא מהבית. אתמול בלילה התקשר אליי ומהשיחה עלה כי הוא רוצה לסיים את חיו, הוא פשוט רוצה להתאבד. רע לו, לבד לו, העולם מתהפך ומתאכזר עליו. בכיתי המון בטלופן והתחננתי שלא יעשה דבר ושאני יעזור לו בכול. העמדתי בפני 2 נקודות עיקריות של עזרה: פסיכולוג ועבודה. אבל אני בסך הכול ילדה ולא ממש מבינה בזה... איך אני משיגה לו פסיכולוג? הוא מבוטח בקופ"ח כללית.. אפשר לקבל פסיכולוג על חשבון הקופה? איך עושים ולמי פונים בנושא? גם לי יש נטיה לדכאון (בעבר הייתי מטופלת בקסאניקס ופרוזאק) וסופסוף חזרתי לתלם וזה היה קשה, הסיפור הזה מושך אותי שוב למטה.. אני חיבת עזרה.. עצות/ייעוץ הכול.... אני נושאת בבקשה

07/03/2007 | 23:02 | מאת: דור

דניאל, חמודה, אם את לא פסיכולוגית/פסיכיאטרית/עובדת סוציאלית, אל תקחי על עצמך את האחריות לטפל במישהו שסובל מבעיה נפשית וצריך טיפול. הוא צריך, זה ברור. הוא יכול לפנות לעזרה מקצועית, רצוי פסיכיאטר, דרך קופ"ח או פרטי- דרך דפי זהב. כל הדרכים פתוחות. רק צריך להתקשר ולהזמין תור, בתנאי שהוא מעוניין בכך. ייתכן שזה מעל לכוחותיך לטפל בו בעניין זה. אולי תעדכני את ההורים שלו לגבי מצבו ושהם ידאגו שהוא יגיע לקבל עזרה מקצועית. בברכה

08/03/2007 | 01:19 | מאת:

לדניאל תודה לדור ואני מצטרף לדבריו, כמובן שאת חייבת לשמור על עצמך כל טוב דר' גיורא הידש