החלפת הריספרדל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

05/03/2007 | 19:55 | מאת: בדרך להיפטר מתופעות הלוואי

אני בחורה בת 23, ומטופלת בריספרדל מזה כחודש. הריספרדל גורם לי תופעות לוואי שונות ומשונות, אך למיטב הבנתי אמורות להיפסק לאחר החלפה של הכדור בריספרדל קונסטה שזהו בעצם אותו החומר רק בהזרקה, ובזכות העדר החומרים הממצקים, אשר הופכים את החומר לכדור, נותרות תופעות הלוואי מאחור. שאלתי היא האם ניתן להיפטר מתופעות הלוואי לחלוטין ע"י לקיחת אותה תרופה בצורה שונה או שעדיף להחליף לגמרי את התרופה לסוג שונה, אשר יותר יתאים לגופי (טופלתי בעבר גם בגאודון אשר חוץ מעייפות קשה ביותר לא זכורות לי עוד תופעות לוואי אך לחזור לתפקוד שוטף לא היה ניתן עקב אותה עייפות ממוטטת) ולאיזה תרופה מצויינות מינימום תופעות לוואי?

08/03/2007 | 01:12 | מאת:

שלום, לכל תרופה יש תועלת וגם תופעות לוואי, השאלה היא מה קורה אצלך ועל כך אי אפשר לתת תשובה מראש עד שלא מנסים האם התרופה מתאימה לך. אכן לרספרידל קונסטה פחות תופעות לוואי אבל כיוון שיש את אותה המולקולה הפעילה, עקרונית יתכנו כל תופעות הלוואי של הרספרידל. במשפחה זו ישנן מספר תרופות נוספות כמו זיפרקסה, סוליאן וסרוקוול, לעתים לוקח זמן עד שמתאימים תרופה לאדם מסויים. כל טוב דר' גיורא הידש