פסיכוזה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

05/03/2007 | 08:19 | מאת: דנה

עברתי פסיכוזה קצרה ביותר שבאה בעקבות מתח רב אך עברה וחזרתי לעצמי כמו קודם. חצי שנה מאוחר יותר עברתי שוב פסיכוזה אך הפעם היתה ארוכה יותר, קרוב לחמישה חודשים. הרופאים לא איבחנו אצלי מחלה. ומצד שני הרופא שלי לא מכיר במושג דכאון פוסט פסיכוטי- שנתיים אחרי אני עדיין סובלת מחוסר אנרגיה ומוטיבציה, מרגישה כי הזכרון וכושר הביטוי שלי נחלשו ומלבד זאת אין עניין גדול בחיים. אמרו לי הרופאים כי אין לי ליקויים פוסט פסיכוטיים. אני מתחילה לעבוד בקרוב ואני חוששת כי לא אצא מזה. האדישות וחוסר מרץ ועניין יכולים להקשות עלי. יש לי 2 שאלות. האם יש סיכוי לצאת מהסוג של הדכאון הזה לאחר שנתיים? אני נוטלת ציפרלקס. והאם הירידה בכושר הביטוי וכויב' הם נזקים בלתי הפיכים? תודה

05/03/2007 | 13:41 | מאת: תמימי

היי דנה מה שלומך? יופי שאת מתחילה לעבוד. זה הצעד החשוב שיאפשר את הפסקת הדיכאון ותחילת חזרתך לחיים. מחזיקה לך אצבעות חיבוק תמי.

08/03/2007 | 00:32 | מאת:

לדנה זה נכון שככול שעובר הזמן אז הסיכוי שמדובר על דיכאון פוסט-פסיכוטי והסיכוי להשתפר יורדים. יחד עם זאת צריך לקוות לטוב ולקוות שעם העבודה והתהליך של החזרה לחיים רגילים יעלה גם הביטחון העצמי שלך ומצב רוחך ישתפר. לגבי הירידה בכושר הביטוי, הכלל הוא אותו כלל, אבל גם כאן הביטחון העצמי בעל חשיבות רבה ובמידה והבטחון יעלה יהיה לך קל יותר לשוחח עם אנשים ולהבטא. כל טוב דר' גיורא הידש