חוזק הציפרלקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

04/03/2007 | 20:39 | מאת: אבי

שלום רציתי לדעת אם ציפרלקס מתאים גם לאנשים שרמת החרדה שלהם קשה ביותר ורמת הדיכאון חמורה ביותר? זאת אומרת למצבים שרמת החרדה והדיכאון גבוהה מאוד.? האם זוהי יעודה של התרופה. אני משתמש ב 20 מ"ג

04/03/2007 | 23:07 | מאת: דור

עפ"י דיווחי היצרן, התשובה לשאלה היא חיובית. ציפרלקס במינון שאתה לוקח מתאים גם למצבים קשים. אבל SNRI (כמו אפקסור XR) בהחלט יותר חזקים ממנו וטריציקלים (על סוגיהם השונים) עדיין נחשבים לנוגדי הדיכאון הכי חזקים שיש ובמיוחד בדיכאון חמור שלא הגיב ל-SSRI ו-SNRI. לסיכום, אפשר להתחיל עם ציפרלקס. אחרי חודשיים-שלושה לעשות הערכה של המצב ולהחליט אם יש צורך לשנות את התרופה.

05/03/2007 | 23:11 | מאת:

לאבי תודה לדור ואני מצטרף לדבריו כל טוב דר' גיורא הידש