מה עושים?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

04/03/2007 | 18:50 | מאת: מעין

היי, מזמן לא הייתי פה, ולצערי שוב אני פונה לעזרתכם.. שנתיים לקחתי סרוקסט, ולאט לאט "נגמלתי" מהתרופה, שעזרה לי נהדר, וגם אחרי לא היו לי יותר התקפי חרדה, מה שקורה זה שהיום פתאום שוב שבו לי החרדות, בקטנה בנתיים, כך שאני נעזרת בקלונקס כדי להירגע.., הבעיה היא שאני רוצה להיכנס להריון.. ולכן לא בא לי להיות תחת השפעת כדורים פסיכיאטריים, אחרת כל החיים הייתי ממשיכה עם הכדור.. הרופא רשם לי ציפרלקס במידה וארצה לקחת שוב כדורים (בגלל שהתלוננתי על תופעות לוואי מהסרוקסט), מה לעשות? לחכות שאולי ההתקפים יפסיקו מעצמם? או ישר להתחיל שוב עם הכדורים? ומה עם ההריון? אוף........ למה דווקא לי?, אני כל כך מודעת למה שקורה לי שזה מטריף אותי איך הגוף בוגד בי, כל פעם מחדש.. בבקשה עזרו לי..

04/03/2007 | 22:35 | מאת: דור

שלום רב בזמן הריון מומלץ שתתנזרי מתרופות פסיכיאטריות לחלוטין. טיפול פסיכולוגי בגישה קוגנטיבית-התנהגותית (שכולל בתוכו גם תמיכה) יכול לעזור לא פחות וגם לתת לך כלים לטווח הארוך כך שלא תצטרכי להיות תלויה בתרופות כל החיים. פני לאחד המומחים לנושא זה. בברכה

05/03/2007 | 23:08 | מאת:

למעין תודה לדור, לפני שעוברים לתרופות קבועות ובמיוחד עם הריון, אפשר להמשיך עם הקלונקס ולראות האם מדובר בירידה לא משמעותית ותחזרי לאתנך או שמשהו יותר רציני ואז תצטרכי לעשות את השיקולים לגבי טיפול קבוע. נקווה שזו אזעקת שווא. כל טוב דר' גיורא הידש