היפומאניה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

04/03/2007 | 06:10 | מאת: ליאור

הבעיה שניסיתי רספרדל סרקוואל וזיפרקסיה שהייתי מאושפז בבית חולים ניסו עליי הרבה תרופות כולל הלידול.זיפרקסיה גרם לי להשמין אובססיה לאוכל רספרדל לא עזר...וסרוקוול גם גרם לי להשמנה ועשה אותי אפאטי לסביבה אני חושב שניסתי כמעט את כל התרופות...ואגב דיקנט גורם לי לאימפוטנציה...ניסתי כמה ימים להפסיק עם הדקינט ונעלמה התופעת לוואי הזאת...אבל בגלל שהפסקתי הגעתי לחדר מיון עם קשיון שרירים. הלידול גם לא התאים פגע לי בתנועתיות.... כל מקרה אני לוקח גאודון כי אין לי הרבה ברירה אלא אם כן אתה ממליץ על תרופה שאני לא מכיר... וחוץ מקשיון שרירים שלא קיים אם אני לוקח דקינט,אין לגאודון תופעות לוואי עד עכשיו זאת התרופה עם הכי פחות תופעות לוואי ,אני לא יודע מה יהייה בעתיד עם דרטיב דיסקנזיה בנתיים הוא עוזר לי...זה הדקינט שגורם לי בעיות בעינים ואימפוטנציה... אם אתה מכיר עוד תרופה שיכולה לעזור לי חוץ מהגאודון ...או שתרופה שאפשר להחליף את הדקינט...אני אשמח לדעת.... בתודה ליאור

04/03/2007 | 22:52 | מאת: דור

שלום רב עפ"י התרופות שקיבלת עד כה ניתן להבין שאתה חולה בסכיזופרניה או סכיזואפקטיב כאשר היפומניה זה רק חלק אחד מהמרכיבים (ולא עיקרי). ההמלצה שלי לנסות שוב את הסרוקוול ואם לא ילך גם הפעם אז לעבור ללפונקס- היהלום שבכתר. מבחינת השפעה על סכיזופרניה אף תרופה לא משתווה ללפונקס והיא גם היחידה שלא גורמת לתופעות לוואי נוירולוגיות. גאודון תרופה חלשה והיעילות שלה מוטלת בספק. בברכה

04/03/2007 | 22:58 | מאת:

לליאור ברפואה לכל כלל יש יוצא מהכלל, וישנם אנשים שקשה מאוד להתאים להם את הטיפול המתאים. תודה לדור ואכן הלפונקס היא בחירה טובה וכמובן שיש גם את הסוליאן באותה הקבוצה. כל טוב דר' גיורא הידש