האם אני נמצאת בסיכון לפתח OCD? :-(

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

03/03/2007 | 21:11 | מאת: נועה

עברתי טראומה. ולעתים אני אולי אובססיבית לגביה במובן הבא: החוויה ההיא היתה קשורה במקום שבו לא עמדו לרשותי המילים להגנה. וכיום, קורה לא מעט שאני נזכרת במשהו ואני חייבת לשמור שלא יישכח ממני עד הפגישה עם הפסיכולוגית. לכן כשעולה מחשבה (וזוהי תמיד מחשבה בקשר לחוויה או לטיפול או שמשתמעת מהנושאים הללו), אם אני לא נגישה לדף ועט כדי לכתוב אני ממש מסדרת לי בזכרון כמה מילות מפתח ש"יושבות בצד ומחכות" עד אגיע לכתיבה (וזה יכול להיות גם על כרטיס נסיעה באוטובוס אחרי שביקשתי עט ממישהו). הפסיכולוגית אמרה בעבר שלהסתובב עם פנקס (כשסיפרתי לה על כוונתי אולי לקנות כזה) זה דווקא רעיון טוב. לא הייתי בטוחה. זה מילא, אבל כבר לפני חודשיים הבחנתי שככל שעובר הזמן יש התקדמות בארבע מגמות: 1. הדברים שאני צריכה לכתוב נעשים יותר "קטנוניים" ונקודתיים ופחות ופחות משמעותיים. 2. אני צריכה יותר את הכתיבה. 3. אם קורה שאני שוכחת אני נמלאת חרדה ומנסה בכח להיזכר. 4. כשאני כותבת, ברגע שאני עושה זאת - יש הקלה, בלי קשר וגם אם בסופו של דבר אני לא מגיעה ללדבר על זה בטיפול (וזה מה שנכון ביחס כמעט לכל הדברים שאני כותבת). מה שקרה היום, שבגללו אני פונה הנה ושהדאיג אותי מ א ד הוא כזה: דיברתי עם ידיד בטלפון על נושא נטראלי. הצעתי לו להשתתף בפרוייקט כלשהו שאני עובדת עליו, והוא ענה שהוא מרגיש ש"הוא לא יעשה משהו ממשי" ושרוב העבודה תיפול עלי. אחרי השיחה, תוך כדי עשיית פעילות שאינה קשורה, נזכרתי שאני רוצה לומר לו שאמנם מבחינת התוכן של הפרוייקט זה אכן יותר בחלק שלי, אבל שבעצם ברמה בפרקטית שעות חלקו בעבודה יהיו פחות או יותר כמו שלי. אז כבר כמה שעות הדבר הזה בראש, ואפילו תוך כדי קריאת עיתון, זה כל הזמן עולה לי. ומצאתי שאני מתיחסת אליו כאל הנושאים ההם (עד עכשיו לא התייחסתי כך לנושא שלא קשור בטראומה), למשל בזאת שאני זוכרת מתוך הדבר מילה ומשננת אותה, כדי לאפשר לי לזכור וכביכול אח"כ להגיע ולכתוב. ושזה מסב מצוקה. ומדובר במשהו לא עקרוני ולא משמעותי (וסה"כ הוא יודע על שעות העבודה, זה רק שרציתי להדגיש). דיברנו שוב לפני כשלוש שעות, ולא אמרתי לו את הדבר (פשוט נושא השיחה היה אחר וחשוב ודווקא בה הנושא נשכח ממני, ואח"כ עלה בי שוב). ואני נמנעת במכוון מלכתוב, כי אני פוחדת שאם אתמסר ואאפשר לי דרך כזו לתחושת הקלה ושליטה - מכאן הדרך לOCD תהיה קצרה. אני פוחדת כל כך, מכך שאני מאבדת שליטה ומלפתח OCD, ואם יש למישהו מושג אודה מאד. בבקשה ותודה

03/03/2007 | 23:31 | מאת: מישהי

נועה שלום, אני מבינה את החרדה שלך,אך חשוב לי להדגיש שOCD אינו איבוד שליטה,ואינו מצב שאדם לא קולט מה קורה לו,אנחנו קולטים בהחלט מה קורה,ועל-מנת להרגיע את החרדה מבצעים את הפעולות או הצמחשבות האובססיביות,אך זה בשום-אופן לא מצב של איבוד שליטה,וחשוב להדגיש נקודה זו. בהצלחה, מישהי

04/03/2007 | 22:48 | מאת:

לנועה כפי שאת מתארת את הדברים רמת החרדה בתקופה האחרונה עולה והיא גבוהה, OCD או מעשים חוזרים שייכים לקבוצת החרדות ובתחילה תפקידם הוא להוריד חרדה, רק כאשר הם מוגזמים הם כבר לא מורידים כל כך את החרדות. האם שקלת טיפול תרופתי בנוסף לטיפול הפסיכולוגי? כל טוב דר' גיורא הידש