ציפרלקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

03/03/2007 | 08:46 | מאת: דניאלה

שלום. אני בת 60. לפני כחודשיים, אובחנה אצלי תת-פעילות בלוטת התריס. במקביל, נכנסתי למצב של דיכאון, והרופא רשם לי 10 מ"ג ציפרלקס. נטלתי כבר 3 שבועות (20 כדורים), ואינני חשה בשיפור. הבקרים קשים במיוחד, מרגישה לחץ, וזרם בידיים ובגב. במשך היום, עייפות רבה. האם לדעתך יש להגדיל את המינון? האם יש צורך לשנות תרופה? תודה.

04/03/2007 | 10:26 | מאת: דו?רו?ן

האם את מקבלת טיפול גם לבלוטת התריס? יתכן שאם תקבלי טיפול לבלוטה גם הדיכאון יעלם.לדיכאון המינון הוא בדרך כלל כדור אחד ואם אין שיפור אז כדאי לפנות לרופא המטפל להמשך טיפול.

04/03/2007 | 22:37 | מאת:

לדניאלה תודה לדורון והטיפול בבלוטת התריס חשוב. הציפרלקס מתחיל להשפיע אחרי 2-3 שבועות אבל ישנם אנשים שאצלם זה מאוחר יותר. מקובל לחכות שישה שבועות "עד שמכריזים" על תרופה שהיא אינה יעילה אצל אדם מסויים. כך שצריך עוד סבלנות. אני לא מאמין שעליה במינון תוסיף. כל טוב דר' גיורא הידש