אחי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

03/03/2007 | 00:24 | מאת: קטי

האם מינון של ויפקס XR 75 מ"ג וריספונד 2 מ"ג הוא המינון האחזקתי לטיפול בפרנויה , אם קוראים לזה כך איך נקרא בשפה המקצועית מין חשדנות שווא , אחי היה מתפרץ כלפי אישתו בטענות שווא שהיא בוגדת בו והיה מנסה לבסס זאת על כל מיני דברים בלתי אפשריים. כיום הוא מטופל במינון הזה האם בעתיד תהיינה אפשרות להוריד את הכדורים הנ"ל יש לציין כי הוא מטופל בערך 5 חודשים עם עליות וירידות בשל משחק במינונים תחילה לקח את הריספונד לבד ולאחר מכן נוצר דיכאון ולכן הפסיכיאטרית החליטה להוסיף את הויפקס לפני חודש החליטה להוריד בהדרגה את הריספונד ולהשאיר את הויפקס 150 מ"ג אך החשדנות חזרה וכיום היא החליטה לעלות את המינון של הריספונד ל 2 מ"ד ולהוריד את הויפקס ל 75 מה דעתכם לגבי המינון מקווה כבר להגיע למנוחה מכיוון שכל פעם נוצרת תופעה חדשה בעקבות המשחק עם המינונים

03/03/2007 | 13:41 | מאת: דור

לקטי שלום, פרנויה יכולה להיות חלק מסכיזופרניה או מחלה עצמאית. במקרה של אח שלך, ככל הנראה, מדובר במחלה עצמאית. כיום בספרות משתמשים במושג Delusional disorder במקום פרנויה. תרופות אנטיפסיכוטיות עוזרות נגד פרנויה (אבל לא כזאת שהיתה קבועה במשך המון שנים). מינון של 2 מ"ג ריספרדל=ריספונד הוא עדיין מינון נמוך אבל יכול להיות אפקטיבי לאורך זמן. שימי לב שהדיכאון אצלו הוא רק תופעת לוואי של יציאה ממצב פסיכוטי ולא אבחנה נוספת ולכן הטיפול בויפאקס, במקרה שלו, הוא זמני ולא קבוע. בברכה, דור.

03/03/2007 | 14:43 | מאת: קטי

דור תודה רבה לך עבור התשובה האם תתכן גם יציאה ממצב זה בעתיד או שזהו מצב לכל החיים!!!! תודה קטי