שאלות לדר הידש/דור על טיפול בבולימיה באמצעות פרוזק

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

01/03/2007 | 12:48 | מאת: אישה

באיזה מינון ניתן פרוזר למטרת טיפול בבולימיה? האם התרופה מונעת זלילות/הקאות/שניהם? האם השפעת התרופה פגה אחרי זמן? האם התרופה עשויה לגרום להשמנה? האם ההשמנה תלויה במינון? תודה רבה

01/03/2007 | 15:07 | מאת: דור

לבולימיה נותנים 60-80 מ"ג ליום, בשילוב עם דיאטה מאוזנת. נדיר שפרוזק יגרום לעליה במשקל. בד"כ פרוזק גורם לירידה בתיאבון ובמשקל. התרופה מונעת את כל הסימפטומים של בולימיה נרבוזה. אין התרגלות להשפעת התרופה. מומלץ לשלב גם טיפול פסיכולוגי.

01/03/2007 | 16:20 | מאת: דו?רו?ן

אחת ההתויות של הפרוזק היא טיפול בבולמיה , המינון כנראה אמור להיות גבוהה 2-4 כדורים ביום בהתאם להנחיות הרופא, הפרוזק נחשב כ "לא משמין" ואפילו מפחיתה תאבון, ההשפעה של הכדור לא אמורה לפוג גם אחרי זמן טיפול ממושך, ספרי לנו עם עוזר לך בעוד כמה שבועות.. בהצלחה.

02/03/2007 | 19:58 | מאת:

תודה למשיבים ואני מצטרף לדבריהם שבת שלום, דר' גיורא הידש