שלום

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

01/03/2007 | 07:39 | מאת: איציק

ד"ר שלום בוקר טוב אשתי לוקחת כבר שנה רסיטל לטפול בחרדות היא הורידה לפני חודש לחצי כדור החלה להרגיש פחות טוב ושוב חרה לכדור שאלתי היא האם זה לא מסוכן ועדיף לא לקחת את הכדורים האלו למרות שזה סה"כ עושה לה טוב ( היא פחות מתפרצת ופחות מפוחדת והרבה יותר מרוכזת איתם) מה אתה אומר? תודה וים טוב נ.ב היא בת 32 בריאה ללא בעיות מיוחדות

01/03/2007 | 09:48 | מאת: דו?רו?ן

הרסיטל הוא כדור ממשפחת ה SSRI שהפרוזק היה הראשון במשפחה הנ"ל הכדורים מהמשפחה הזו כבר בשימוש של 20 שנה ואין בעיות איתם הכדור לא מזיק אין התמכרות והתרגלות לכדור כלומר אין צורך להעלות במינון לאחר שהגוף מתרגל כמו בכדורים ממשפחת כדורי הרגעה מיידיים כגון וובן ,קלונקס וכו' וניתן תמיד להפסיק לקחת ,רצוי להפסיק בהתיעצות ובמעקב עם הרופא המטפל .

01/03/2007 | 12:13 | מאת: דור

שלום רב אשתך צריכה לקחת את התרופות עם מעקב פסיכיאטרי ולא לשנות מינון בלי אישור של פסיכיאטר. "טיפול עצמי" או דרך האינטרנט יכול להזיק. רק פסיכיאטר שבדק אותה פנים אל פנים יכול להגיד לה אם היא צריכה את הטיפול (תלוי באבחנה), איזה מינון ולאיזה תקופת זמן. בברכה

02/03/2007 | 19:51 | מאת:

לאיציק תודה למשיבים ואני מצטרף לדבריהם. הרסיטל אינה ממכרת ואינה גורמת לנזק בשמוש ארוך טווח. בדרך כלל ישנה הבראה ואז אחרי שנה או שנתיים אפשר לסיים טיפול וגם להמשיך ולהרגיש בטוב. שבת שלום, דר' גיורא הידש