פארנויה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

28/02/2007 | 23:44 | מאת: דורה

שלום דר' הירש האם יש סיכוי להבריא מפארנויה שהופיעה לאחר שימוש בסמים (לא נולד עם המכה הזאת) לאחר חודש וחצי שבני טופל ברספרידל שלא עזר החליפו את הטיפול בזיפרקסה מה דעתך? האם הכדור זיפרקסה טוב יותר מרספרידל ? האם הוא חזק יותר? האם זה הכדור הנכון? אני מאוד דואגת האם יוצאים מהמצב הביש הזה? מודה לך על התיחסתך לשאלתי

01/03/2007 | 15:01 | מאת: דור

שתי התרופות יעילות באותה מידה לטיפול בפסיכוזה (פרנויה). היעילות תלויה גם במינון. אם מינון מסויים לא עזר ניתן לנסות מינון יותר גבוה. יציאה מפסיכוזה (פרנויה) לוקחת לכל היותר חודשיים תחת טיפול תרופתי במינון אפקטיבי. ההבדל העיקרי בין התכשירים השונים הוא בפרופיל תופעות הלוואי שלהם.

02/03/2007 | 19:50 | מאת:

לדורה תודה לדור, שתי התרופות טובות ויעילות ובהחלט אפשר להבריא מה"פרנויה" כפי שתיארת. אני מקווה שהזיפרקסה תתאים יותר ותעשה את השפעתה המטיבה ואז הדברים יראו הרבה יותר טוב. שבת שלום, דר' גיורא הידש