סוג טיפול

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

28/02/2007 | 23:19 | מאת: שלי

רציתי לשאול באילו מקרים מומלץ טיפול פסיכודינמי ובאילו מקרים עדיף טיפול קוגנטיבי התנהגותי. האם נכון שטיפול פסיכודינאמי הוא יותר "נחשב"?

01/03/2007 | 12:02 | מאת: דור

שלום רב טיפול דינמי יותר מתאים לבעיות שונות שקשורות לאישיות הכוללת של האדם, בעוד שטיפול התנהגותי קוגנטיבי מתאים יותר לבעיות ספציפיות או סימפטומים ספציפיים. יש מטפלים שמשלבים בטיפול בין גישות שונות. תוכלי לקרוא על כך כאן: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C_%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99 בברכה

01/03/2007 | 21:12 | מאת: שיבא

שלום לך, לפי דעתי, מה שנחשב, זה לא מה שבהכרח מתאים לך! לפי דעתי, טיפול פסיכודינאמי הוא יותר מעמיק, יותר עובד על האישיות והמבנה שלה, יותר מתמשך בזמן , ולכן הרבה יותר יקר. טיפול התנהגותי קוגנטיבי, עובד על דפוסי התנהגות, דרך כל מיני דרכים לשנות התנהגות טיפול קוגנטיבי , עובד בעיקר על התפיסות שלך את העולם ואיך אפשר לגרום לך לשנות תפיסות. יש גם טיפול בביו פידבק- המטופל יושב מול משוב ביולוגי וכשבאה לו מחשבה או תחושה שהוא רוצה לדכא אז יש לו פידבק ביוגלוגי שלילי- ופה אני לא ממש בטוחה בתשובה שלי. שלך שיבא

02/03/2007 | 19:48 | מאת:

לשלי תודה למשיבים ואני מצטרף לדבריהם. שבת שלום, דר' גיורא הידש