מספר שאלות בנושא ביטוח לאומי ותרופות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

28/02/2007 | 22:38 | מאת: בחורה

אני מוגדרת כנכה נפשית ומקבלת קצבה חלקית- האם במקומות עבודה ידעו על נכותי? אני כל כך חוששת לחפש עבודה במקצועי בגלל העניין הזה- אך אני חייבת לעבוד גם בגלל מצבי הכלכלי הקשה וגם כי אני חושבת שעבודה תיטיב עם מצבי גם רציתי לשאול לגבי OCD- האם זה נכון שטיפול בתרופה מסוג סרוקוול/זיפרקסה ללא תרופה מסוג SSRI ודומיו עשויה להחמיר את ההפרעה? האם לסרקוול ודומיו יש השפעה על התיאבון או דווקא על חילוף החומרים? ובכלל, הבנתי שסרוקוול /זיפרקסה... אינן נמצאות בסל הבריאות. אילו תרופות מהסוג הנ"ל כן קיימות? תודה רבה

01/03/2007 | 11:30 | מאת: דור

שלום רב 1. במקומות עבודה לא ידעו על הנכות שלך אם לא תספרי להם. 2. זיפרקסה וסרוקוול מיועדות לטיפול בהפרעות פסיכוטיות. ישנן תרופות דומות אחרות שנמצאות בסל הבריאות ללא תלות באבחנה (כמו הלידול או אנטומין). 3. הטיפול המומלץ ל-OCD הוא ע"י SSRI בשילוב טיפול פסיכולוגי התנהגותי מתאים. בברכה

02/03/2007 | 16:46 | מאת: שיבא

שלום לפי חוק אסור לפרסם את המידע הרפואי על מצבך למעסיקים עם זאת, עלייך לדעת שבין מטפלים ישנה אפשרות להעברת מיידע כלומר, אם את לא מרגישה טוב נפשית, מותר לפרסם לפסיכולוגית שלך , לפסיכיאטר שלך על הרשת, לפקידות בקופת חולים שלך וכל שאר המטפלים בך, למען מצבך ייטיב. איפה תמצאי בעולם מדינה כזו שמנסה להטיב כל כך עם החולה? רק בישראל!!! מנסיוני, זה ממש עזר לי להשתקם כל טוב לך שיבא

02/03/2007 | 19:02 | מאת: בחורה

תודה רבה לשני המשיבים