התפתחות דיכאון מסוג חדש על הישן

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

28/02/2007 | 18:54 | מאת: דוד

שלום אני סובל מדיכאון, צער, ערך עצמי נמוך, חרדה חברתית ועוד יותר עם נשים, ומחשבות על התאבדות כבר כמה שנים. וגם מטופל בתרופות SSRI/NRI וכדורי שינה. בחצי שנה אחרונה נוסף לי דיכאון מסוג חדש: לא נהנה מדברים ומהחיים גם מהמעט שנהניתי קודם , דיכאון חזק יותר בתחילת היום, ויש גם מחשבות אובדניות, לא נהנה מחברת בני אדם בכלל כמקודם, אין לי מה לדבר עם אנשים כבר, וגם יש לי חרדה מהם, וגם ירד לי דרסטית הזכרון והריכוז. רציתי לשאול את המומחים: א. מה ניתן לומר על התפתחות זו? איך היא נקראת להבדיל מהדיכאון הקודם והאם ידוע על התפתחות דבר כזה? ב.הפסיכיאטר שלי צעיר ומתמחה והוא רשם לי לקחת עוד תרופה בשם פרפנן שהיא ניתנת לסכיזופרניה. האם כדאי לשמוע בקול הפסיכיאטר ולקחת? (איני סבור שאני משוגע) והאם יש קשר הגיוני בין נתינת התרופה להתפתחות החדשה?

28/02/2007 | 20:23 | מאת: דו?רו?ן

לעיתים מוסיפים כדור ממשפחה אחרת בכדי להעצים את ההשפעה של הכדורים בלי קשר להתוויה שלהם,בכל מקרה אם אתה חושב שהמצב שלך לא טוב אולי כדאי לך ללכת לרופא פסיכיאטר מומחה לאבחון ובדיקת האפשרויות הטיפוליות.

28/02/2007 | 22:37 | מאת: דור

שלום רב בפיסקה הראשונה תיארת בעיקר דיסתימיה ובשניה דיכאון מאז'ורי וכאשר הם באים ביחד- זה דיכאון כפול. נראה שאתה צריך בעיקר תרופה נגד דיכאון ולא ציינת תרופה כזאת!! פרפנן במצבי דיכאון יכולה להינתן כאשר יש בנוסף לדיכאון גם מחשבות שווא. בברכה

01/03/2007 | 20:40 | מאת: רונית

גם אני סובלת בדיוק כפי שתיארת ואני רוצה להגיד לך שכבר כמה חודשים הכול נעלם לי ואיך אני בולעת כל יום 4 כדורים שמן דגים של אלספה וזה מפחית לי משמעותית את הדיכאון תנסה 2 כדורים בבוקר ו2 בערב תוך שבוע תרגיש שיפור מומלץ