היפומאניה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

28/02/2007 | 13:38 | מאת: ליאור

האבחנה שלי אחרי שהייתי מאושפז בפעם ראשונה בבית חולים היא סכיזו אקטיב..נדמה לי שזה גם מאניה רגילה ואיתםיש גם דמיונות פסיכוטים...אני מקבל גאודון 80 מג דקינט פעמיים עם הגאודון...ובקשר ל2 תרופות נגד דכאון שהם מאותה משפחה.אצ זה אני יברר עם הפסיכאטר שלי,תמיד לקחתי ציפרלקס וזה לא עזר ,אז הוא אמר שהוא מוסיף לי פבוקסיל כי הוא חושב שהתרופהזאת יכולה להתאים ואת הציפרלקס להמשיך כרגיל לקחת אותו...בנתיים אף אחת מהם לא משנה את המצב אז אני מעריך שבפגישה הבאה איתו הוא יחליף לי את שנהם בתרופה שנקראת אפקסור.... הוא אמר שאחרי שהמצב שלי יתאזן הוא יוסיף לי גם דפלאפט האם אפקסור נחשבת תרופה טובה?ואם היא מאותה משפחה של תרופות שכבר הכרתי בעבר כמו ציפרלקס פבוקסיל ולוסטרל ,שכמובן לא פתרו את הבעיה... תודה ליאור... כ

01/03/2007 | 11:38 | מאת: דור

שלום רב אפקסור תרופה יותר חזקה מ-SSRI (ולכן גם יותר סיכון למניה, במקרה שלך). התרופה משפיעה גם על הנוראדרנלין. אם היית בעבר במניה אז רצוי להתחיל קודם עם תרופה מייצבת כמו הדפלפט או למיקטל. בברכה

01/03/2007 | 16:37 | מאת: ליאור

אז איזו תרופה אתה ממליץ חוץ מהאפקסור.... אני פשוט לא מכיר עוד תרופות...