OCD

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/02/2007 | 20:50 | מאת: גבי

שלום, אני בן 27 וסובל זה שנים מאו סי די. בעבר נטלתי מספר תרופות מקבוצת הSSRI ?(רסיטל, לוסטרל, פבוקסיל) ולא חשתי בהטבה. המינונים שהומלצו לי אז ע"י הפסיכיאטר היו גבוהים (60 מ"ג לרסיטל.. את השאר אני לא זוכר). החלטתי לנסות סרוקסט. כיוון שאני לוקח את המרשם מרופא המשפחה, הוא לא ממש יודע מה המינון שמתאים לי. שאלותיי הן: מה המינון שמתאים לאלה הסובלים ממחשבות טורדניות? האם ניתן לבקש ממנו שייתן לי מרשם למשהו כמו עשר חבילות או שזה בעייתי מאיזושהי בחינה (אני טס לארבעה חודשים)? האם יש בעיה לשלב טיפול חירום למלריה עם סרוקסט? תודה. גבי

01/03/2007 | 11:46 | מאת: דור

במקרים עמידים (כישלון של שלוש תרופות שונות) יש להגיע להערכה ע"י איש מקצוע אשר יקבע את הטיפול שמתאים למצבך. לא מומלץ להתחיל טיפול לפני טיול ממושך לחו"ל ולכן זה יצטרך לחכות.

02/03/2007 | 19:36 | מאת:

לגבי תודה לדור, הטיפול ב OCD מורכב ולכן חשוב להגיע לפסיכיאטר ואולי יש מקום לטיפול עם תרופה מקבוצה אחרת. המינון המקובל ל OCD הוא עד 80 מג' ביום של סרוקסט. בטיפול נוגד מלריה לעתים קרובות נוטלים לאריים lariam, התרופה הזו עלולה לגרום למצב פסיכוטי ולכן מי שסובל מבעיה נפשית היא לא מומלצת או שמומלץ לנססות אותה עוד מארץ במשך כחודש. ישנה אפשרות לאנטיביוטיקה אחרת כטיפול מונע למאלריה שצריך ליטול אותה כל יום, כרגע שכחתי את שמה. שבת שלום, דר' גיורא הידש