דחוף-אני בצרות צרורות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/02/2007 | 20:09 | מאת: נועה

בעקבות טיפול פסיכולוגי כושל נכנסתי למצב של רימנטיבי (נדמה לי שככה מבטאים זאת), כלומר ניתוח עצמי , וניבור יתר. המצב אצלי כל כך חריף, הוא נמשך שנתיים כאשר חיי הצטמצמו לכדי אפס. אני נכנסתי לסחרור של שטף מחשבות (סוג של הצפה),קראתי הרבה חומרים פסיכולוגיים, מחשבות על מחשבות, תאוריות על תאוריות, אין אבן שלא הפכתי בחיי, באישיותי ובנפשי. המצב מלווה במעין דכאון וחרדה גבוהה, נמנעת מלעשות דברים ולפגוש אנשים. אני לא מסוגלת לעשות כלום מרוב מחשבות! הוכחתי לגלות שכדור חצי מ"ג רספונד עוזר לארגן ולשכך במעט את המחשבות. בנוסף, קיבלתי ציפרלקס עכשיו (זה היום הראשון שנטלתי, והחרדה והמחשבות הסטריות). כמובן, שמרוב מחשבות אני לא יכולה להתעסק בעשייה, מעין מעגל קסמים. הייתי מעוניינת לקבל עצות יעול ממך בבקשה, איך ניתן לצאת מהמצב (אם בכלל), כי בכל רגע נתון אני בודקת את עצמי מה המצב איתי, יש אובססיה. האם יש עשיה ספציבית שלדעתך תוכל לחלץ אותי ממצב סבוך זה... אני רוצה לציין כמובן, שגם הריכוז שלי נמוך מאוד. לגבי טיפול פסיכדינאמי חדש שהתחלתי עכשיו , אני בספק לגביו, אם זה בדיוק "התרופה" לניתוח יתר ולעיסוק אובססיבי בעצמי. תודה

28/02/2007 | 19:56 | מאת: דו?רו?ן

הציפרלקס יכול לעזור תני לו זמן הוא מתחיל להשפיע כעבור כ 10 ימים וההשפעה המירבית כעבור כ 6 שבועות , יתכן ותצטרכי מינון גבוהה 2 כדורים לפי היצרן זה מינון מירבי אבל שמעתי שיש פסיכיאטרים שנותנים אף 3 כדורים תלוי במקרה,בינתיים אם הסבל גדול ניתן לקחת כדור נוגד חרדה מיידי לתקופת ביניים עד שהציפרלקס יתחיל להשפיע. בקשר לטיפול פסיכולוגי יותר מתאים טיפול קוגנטנבי התנהגותי מאשר טיפול דינאמי.

28/02/2007 | 22:15 | מאת: דור

שלום רב טיפול פסיכולוגי בגישה דינמית הוא טיפול קשה אשר עשוי להחמיר סימפטומים ואיננו יעיל להפרעה כפייתית. עצם זה שהכפייתיות הוחמרה לא אומר בהכרח שהטיפול הדינמי שהיית בו נכשל שכן מטרת הטיפול הדינמי הוא בפיתוח תובנות ובפיתוח האישיות ולא בהכחדת הסימפטומים. טיפול התנהגותי קוגנטיבי (CBT) הוא הרבה יותר קל אבל (וזה אבל גדול) CBT שעוזר להפרעה כפייתית (OCD) - זה לא מס' פגישות עם פסיכולוג קליני, אלא טיפול אינטנסיבי שמהווה פגישות של שעה וחצי פעמיים בשבוע במשך 3-4 חודשים (ללא הפסקות) ובכל פגישה מתבצע תהליך מובנה ומאורגן - וקשה- ודורש שיתוף פעולה מלא עם יכולת לעמוד בלחץ וחרדה. לפי תיאוריך, אני בספק אם את במצב של להיעזר בטיפול פסיכולוגי מכל סוג שהוא. אמנם קיימת אפשרות של טיפול תמיכתי במקביל לתרופות, אך תמיכה אפשר לקבל גם מגורם שאיננו מקצועי. אחרי שיפור במצב אפשר להוסיף CBT ע"י מומחה לנושא. תתיעצי עם הפסיכיאטר המטפל לצורך איבחון והכוונה ספציפית עבורך. לדעתי אל תתחילי טיפול פסיכולוגי חדש בלי אישור של פסיכיאטר שבדק אותך ומכיר אותך. בברכה

02/03/2007 | 19:32 | מאת:

לנועה תודה למשיבים ואני מצטרף לדבריהם, כדאי לשאול את הפסיכיאטר לגבי האבחנה שלו כיוון שעלול להיות שהדברים גלשו קצת מעבר להגיון ולחשיבה תקינה. פרט לרספונד אפשר להוסיף פעילות גופנית שעשויה להיות חשובה מאוד, עיסוק עם בעלי חיים-כלב או חתול, דיאטה מלאה כלומר לאכול מאוזן את כל אבות המזון. אם את צמחונית חשוב לבדוק גם B12 שבת שלום, דר' גיורא הידש