שאלה לדור וד"ר הידש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/02/2007 | 13:26 | מאת: נדב

שלום רב, לפני מספר שנים יצאתי מדיכאון בעזרת טיפול תרופתי. התקופה שלאחר שהבראתי זכורה לי כתקופה המאושרת בחיי - נהנה מהחיים, ללא חרדה חברתית ומאושר. לאחרונה נכנסתי שוב לדיכאון אך הטיפול שעזר לי בעבר, לא עזר לי כעת. לאחר החלפת מספר תרופות הגעתי למצב שבו אומנם אני יכול לתפקד, אך רחוק מלהיות מאושר כפי שהייתי בעבר. שאלתי את הפסיכיאטר מתי ארגיש מאושר כבעבר. הייתי המום מתשובתו - הוא טוען כי התקופה שבה הרגשתי מאושר הייתי במצב של "מאניה" ואינו מתכוון לשנות לי את הטיפול התרופתי כדי שארגיש טוב יותר. האם הוא צודק ? האם לוותר על תחושת האושר או שעלי להחליף מטפל ? דור וד"ר הידש - זקוק בדחיפות לתשובתכם. תודה.

28/02/2007 | 22:24 | מאת: דור

שלום רב אתה שואל "האם הוא צודק?". התשובה- תבקש מהרופא לראות את התיק הרפואי בזמן ההוא שבו היית "מאושר" לדבריך. האם יש בתיק הרפואי תיעוד של מניה או היפומניה באותו זמן שבו היית "מאושר"? זה משהו שניתן לבדיקה טכנית. מגיע לך לראות ולקבל את המידע ואז תוכל לדעת אם הרופא צודק בדבריו. בברכה

02/03/2007 | 19:10 | מאת:

לנדב תודה לדור, עקרונית הרופא צודק, אבל השאלה היא האם זה נכון עבורך? מצב של מאניה זה מצב של מצב רוח מרומם מדי, עשיית דברים ללא שיקול דעת, פעילות יתר, בזבוז כספים וכך הלאה. כך שצריך לבחון היטב את המצב ואולי גם לשאול אדם נוסף הקרוב אליך וכך להגיע לאבחנה הנכונה. שבת שלום, דר' גיורא הידש