הזיות אצל אישה בת 83 אחרי ניתוח החלפת מפרק

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/02/2007 | 11:20 | מאת: סתיו

אימי בת 83 עברה ניתוח השתלת מפרק, לאחר הניתוח עברה שיקום והכל בהצלחה. כיום היא בבית עם טיפול פיזיוטרפיה. הבעיה שהיא החלה לקבל הזיות שונות. היא מדמיינת את אבי אישה, שבאה לקחת לה את בעלה, תוקפת אותו מילולית. מדברת בלי הפסקה עם צעקות לעיתים קרובות. התופעה מופיעה אצלה לפחות פעמיים ביום ונמשכת כשעה. ולאחר מכן מתחילים הצעקות הקללות והדיבור הבלתי פוסק. בעיקר היא מאשימה את אבי בבגידה כל הזמן.

27/02/2007 | 12:51 | מאת: דור

מדובר בדליריום. ענינו לשאלה דומה לפני מס' ימים. אצל קשישים דליריום היא בעיה מסכנת חיים. צריך לבצע בדיקות גופניות מקיפות, כולל CT מוח ובדיקות דם. אפשר לתת לה הלידול במינון נמוך להרגיע את ההזיות. פנו לרופא משפחה בדחיפות, או לחדר מיון כללי.

28/02/2007 | 01:37 | מאת:

לסתיו תודה לדור, השאלה כמה זמן עבר מאז הניתוח? בכל אופן כנראה שהשינוי הנפשי נגרם מסיבה גופנית ולכן צריכים לברר האם ישנה סיבה גופנית ששינה את המצב הנפשי. כל טוב דר' גיורא הידש