גמילה מפקסט/סרוקסט

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/02/2007 | 08:58 | מאת: נגמלת

שלום, אני נוטלת את התרופה כ6 שנים התחלתי במינון של 40 מל' ועם הזמן ירדתי במינון המינון שאני מקבלת היום הוא 20 מל'. בעקבות ניסיון לכניסה להריון אני מנסה להגמל מהתרופה מאחר ורופא המשפחה סיפר שקיימים סיכונים למומי לב. בתקופה האחרונה (כמספר חודשים) שכחתי ליטול את הכדור ויצא שנטלתי בממוצע כדור אחד או שניים בשבוע בשבועיים האחרונים הפסקתי ליטול את התרופה. אומנם איני מקבלת התקפי חרדה אבל אני יש לי התקפי זעם ואני חוששת (וגם נמנעת מלעשות דברים שעשיתי בעבר) מה המלצתך להמשך טיפול.

27/02/2007 | 13:25 | מאת: דור

שלום רב אם את צריכה טיפול תרופתי בזמן הריון (יש צורך בבדיקה של פסיכיאטר) אז בעיקר פרוזק=פריזמה=פלוטין נחשב לבטוח לשימוש לאורך כל תקופת ההריון. הסרוקסט פחות בטוח לנשים בהריון למרות שהסיכונים הם באחוזים סטטיסטיים נמוכים. כדאי שתיוועצי פנים אל פנים עם פסיכיאטר וגם טלפונית עם המרכז הטרטולוגי בהדסה עין כרם. כמו כן, יש להודיע לרופא גניקולוג על כל תרופה שאת לוקחת במהלך ההריון כדי שידע להפנות אותך לבדיקות המתאימות. בברכה

28/02/2007 | 01:35 | מאת:

לנגמלת תודה לדור ואני מצטרף לדבריו, בנוסף קל יותר לסיים טיפול עם פרוזק מאשר עם סרוקסט. כל טוב דר' גיורא הידש