יוסי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

26/02/2007 | 22:07 | מאת: שאלה דחופה

קראתי שהתפקיד של התרופות האנטי פסיכוטיות תפקידם לחסום את הקולטן של הדופאמין ואם זה נכון אז איך אפשר לשלב כדור נוגד דיכאון למשל שתפקידו להזרים חומרים כמו סרוטנין למשל לקולטן של הדופאמין או כדור כמו ריטלין שמעורר את הדופאמין? יש פה סטירה רצינית! מישהו יכול לתת לי הסבר הגיוני שאני אהיה בראש שקט? פשוט אני לוקח 10 מ"ג זיפרקסה 10 מ"ג סרוקסאט ו 20 מ"ג ריטלין... תודה

27/02/2007 | 13:10 | מאת: דור

שלום רב אין התווית נגד בין התכשירים הנ"ל, כלומר השילוב אפשרי, בכפוף לאבחנה ולמעקב של איש מקצוע. לגבי הביוכמיה במוח- הדברים מאד מורכבים ולכל קולטן יש גם תת קולטנים שונים ולעיתים ההשפעה היא סלקטיבית על תת קולטן מסויים. מגיע לך לקבל הסבר מהרופא המטפל לגבי הרציונאל מאחורי השילוב התרופתי הנ"ל. בברכה

28/02/2007 | 01:29 | מאת:

ליוסי ברפואה (בכל התחומים) יש הבדל בין הביוכימיה והקולטנים ובין הקליניקה והתוצאות המעשיות של טיפול באנשים, כך שאני מצטרף לדבריו של דור שהדברים מורכבים וההבנה שלנו את הכימיה עדיין מוגבלת. בכל אופן נמצא שנגד פסיכוזה אפשר לפעול גם לכיוון הדופמין וגם לכיוון הסרוטונין (כמו לפונקס למשל), והשילוב של זיפרקסה ופרוזק נמצא טוב. הבעיה היא יותר עם הריטלין, שיש מעט עבודות לשילוב של ריטלין עם תרופות נוגדות דיכאון. כל טוב דר' גיורא הידש