נטילת תוספי תזונה יחד עם תרופות פסיכיאטריות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

26/02/2007 | 14:27 | מאת: יואב

שלום. אני לוקח כבר מזה זמן מה את התרופה אפקסור XR ושאלתי היא, האם ישנם הגבלת מסויימות לנטילת תוספי תזונה (חומצות שומן, ויטמינים, תמציות צמחים וכו'...) יחד עם התרופה שאני לוקח? ידוע לי שתמציות ג'ינסנג מגבירות את זרימת הדם/לחץ-דם, האם זה נכון ואם כן האם זה מהווה בעיה? כמו כן ידוע לי שאומגה-6, שמופקת משמן-זיפן מדללת דם. האם גם זה יכול להוות בעיה? האם רצוי להימנע מאיזשהו תוסף תזונה מן הצומח יחד עם השימוש באפקסור? אודה לך מאד עם תוכל להשיב לי על שאלות אלו.

26/02/2007 | 18:36 | מאת: מגיב

רצוי למנע מגינסינג כי הוא ממריץ את מחזור הדם ומשחרר יותר נור-ארדרנלין(גם האפקסור משחרר נור-ארדנלין).אין בעיה עם חומצות שומן אומגה 3 או אומגה 6. כמן כן,אין בעיה עם ויטמינים כל עוד מדובר במינון תחזוקתי מבוקר. אין להשתמש בצמחי מרפא ללא יעוץ מקצועי כמו כן יש איסור לקחת חומצות אמינו שעובדות על מערכת העצבים המרכזית כמו גאבא, פניליאנלין וטירוזין.

27/02/2007 | 11:58 | מאת: יואב

תודה על המידע. הזכרת חומצות אמינו, האם יש בעיה בלקחת אבקות חלבונים (whey) יחד עם התרופה??