למה אני סמרטוט?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

24/02/2007 | 07:21 | מאת: דינה

אני ובעלי רבים המון. ואז אנחנו מפסיקים לדבר. אחרי כמה ימים אני שוכחת את הכעס שלי, ורק רוצה להתפייס איתו. אני פתאום לא זוכרת את הדברים הרעים אלא רק את הטובים ומוכנה למחול על כבודי כדי להתפייס עד הפעם הבאה. שאלתי - למה אני נוטה לשכוח כל כך מהר את העלבונות שהטיח בי, את הכעסים וכל מה שאני רוצה זה כמו איזה חתול להתכרבל בזרעותיו וישסלח לי. ככה כל פעם הרבה שנים. למה אני שוכחת הכל? ומוכנה לעשות הכל כדי להשלים?

24/02/2007 | 13:06 | מאת: דור

לדינה שלום, זוגיות איננה שדה קרב שבו האחד מנצח את השני. אינני בטוח שהנטיה להתפייס היא באמת רעה וסמרטוטית. בד"כ כאשר אחד מבני הזוג איננו מאושר, כך גם השני, אך התגובות ההדדיות לא אחת מסלימות את המצב. לפי מה שתיארת, מומלץ טיפול זוגי, או לכל הפחות, טיפול פסיכולוגי פרטני בשבילך. חבל להמשיך לריב ולסבול. בברכה

24/02/2007 | 15:17 | מאת: שיבא

שלום יקירתי מה שלומך? את בתקופה טובה עם בעלך, או שמא אחרי מריבה.... מאחר שאני מקשיבה רבות לתוכנית של השדרנית של 103FM ורדה רזיאל זקונט... נדמה לי שהיא היתה שואלת אותך- האם בתוך הלב פנימה את מרגישה כמו סמרטוט???? ואני הייתי מציעה לך לקרוא על מעגל האלימות....... לפי דעתי , את מגרה ויוצרת כל הזמן מעגלי אלימות בבית, גם אים מדובר באלימות מילולית בלבד.... והייתי , במקומך, בודקת עם עצמך, פנימה, בתוך הלב, מדוע את מגרה את בעלך ליידי מריבה? מה יוצא לך מזה בסופו של דבר? (תחשבי כמו רואה חשבון, כמו איש עסקים- מה הרווחים שלך מההתנהגות הזו??) (את יודעת אנשי עסקים עושים תמיד שיקולי רווח והפסד. ומקום שלא מניב רווח , הם יעשו משהו כדי לשפרו, כי אחרת הוא יפול כלכלית- ואת זה הם לא רוצים- כי הם רוצים להרוויח עוד ועוד כסף.....) הייתי שואלת את החברות שלי, את האחיות שלי ואת הילדים שלי (אם כמובן, לך ולבעלך , יש ילדים מעל גיל ההתבגרות) - הייתי שואלת אותם ומבקשת מהם פידבק על ההתנהגות שלך ושל בעלך (כי את ובעלך זה ביחד, כמו מטבע אחד. אז צריך לבחון את ההתנהגות של שניכם במערכת הזוגית שלכם....) הייתי יוזמת פגישה עם בעלי- מחוץ לבית , אפילו, באיזה גן נחמד, על כוס קפה מתורמוס שתביאי מהבית, ואוליי איזה מאפה, שהוא אוהב, שאת מכינה או קונה... ומבקשת ממנו פידבק על התנהגותייך.... או אם בא לך בבית קפה כלשהו.... או במקום כלשהו שמזכיר לכם חוויות טובות שלכם כזוג (אולי המקום בו נפגשתם לראשונה.... מקום מיוחד בשביל שניכם כזוג.... תחשבי לבד על רעיונות.....) לסיום, 1.הייתי מבררת עם עצמי "מה קורה לי?" 2.אחר כך מבררת עם חברות, הילדים שלי- "מה קורה לי"? 3.מבררת עם בעלי - כנ"ל.... "מה קורה לי"? ורק אז- אם ההתנהגות שלך חוזרת--- תתקשרי לורדה רזיאל זקונט ל- 103FM היא פסיכולוגית קלינית, מאוד משעשעת וחדה , וזה טיפול קטן בחינם...... (אפשר בפקס וגם בפורום של התוכנית) הולכת לפסיכולוג/ית לברר- אם את מתביישת לעלות לשידור.... מקשיבה לתשובות שלי ושל שאר המשתתפים בפורום הזה (כמובן, הכל בערבון מוקבל כי לא ברור האם המשתתפים פה , הם אנשי מקצוע כלשהו..... ומי הם בכלל..... זה בסך הכל רשת וירטואלית......) מקשיבה לד"ר הידש- אם יהיה לו זמן ופנאי לענות לך- הוא יתן לך פאן פסיכיאטרי ואישי. לדעתי הוא איש מקצוע טוב וחביב. לא הייתי ניגשת לתרופות פסיכיאטריות מייד, כי זה ממכר! ועדיף לפתח את האישיות שלנו , במקום תלות בתרופות. כל טוב לך , והצלחה עם בעלך שלך, שיבא

25/02/2007 | 17:36 | מאת:

לדינה תודה למשיבים ואני מצטרף לדבריהם שעדיף לחשוב מדוע רבים ואולי להגיע לשורש של של הדברים כל טוב דר' גיורא הידש