לד"ר על חסינות רפואית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

22/02/2007 | 16:35 | מאת: ערן

שלום אני בן 30, סיימתי לימודי תואר שני בכימיה, ואני בתהליכי חיפוש עבודה לפני מספר שנים אושפזתי בבית חולים פסיכיאטרי בעקבות ארוע פסיכוטי ומאז אני לוקח תרופות, החלפתי תרופות שונות וכעת אני לוקח תרופה לייצוב מצב רוח בלבד, אבל כולם רשומות לי בתיק הרפואי. חוץ מזה התפקוד שלי מושלם, ואין איש שיכול היום לנחש מה עברתי. יש מקומות עבודה שמבקשים לחתום על הסרת חיסיון (חסינות?) רפואית. האם זה אומר שהם יתקשרו לקופת חולים שלי ויבקשו מידע עלי? האם עלי יהיה להביא פלט מרופא המשפחה? האם הם יכולים גם לבדוק ברישומים של משרד הבריאות? האם יש לי דרך למנוע את העברת האינפורמציה הזו? האם באפשרותי ל'מחוק' עבר פסיכיאטרי על ידי מעבר לקופת חולים אחרת? אני ממש במצוקה בזה, מפחד שלא אמצא עבודה רצינית בתחום שלי. תודה רבה ערן

22/02/2007 | 19:16 | מאת: דור

שלום רב התשובה לרוב השאלות שלך היא חיובית. ניתן להגיע למידע כאשר תחתום על וויתור סודיות רפואית. אבל- אתה מציין שאתה בן 30- עד היום לא עבדת? אם כן, אז התהליך כבר אמור להיות מוכר לך. אם לא- אז ייתכן שזה יותר משמעותי מהטיפולים. בברכה

22/02/2007 | 23:38 | מאת: מותיקי הפורום

האמת אתה נשמע קצת בפרנויה מהנושא. לא שזה אומר שאם אתה פרנוייד זה לא אומר שלא רודפים אחרייך...." :-)