בדיקה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

22/02/2007 | 13:38 | מאת: ליטל

האם קיימת בדיקה לבדוק האם יש מרכיב גנטי לדכאון. כלומר, אני יודעת למשל שיש קשר לאורך הטרנפורטר של סרוטונין, האם קיימת בדיקה שכזו?

22/02/2007 | 19:00 | מאת: דו?רו?ן

אולי קיימת בדיקה MRI (לצורכי מחקר בלבד ),לא נראה לי שזיהו את הגן שאחראי לדיכאון , בכל אופן אין בדיקת דם שכזו. אין עדיין טיפול "ביו טכנולוגי" שיכול לעזור כך שנותר לנו אלא להשתמש בכדורים או בטיפולים אחרים לדיכאון בלי קשר למקור הדיכאון.

23/02/2007 | 22:47 | מאת:

לליטל תודה לדורון ולצערי עדיין אין בדיקה כזו. שבת שלום דר' גיורא הידש