bonserin

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

22/02/2007 | 12:46 | מאת: א.ר

שלום רב ד"ר, סבתא שלי בת ה- 86 קיבלה את התרופה בונסרין (MIANSERIN) לטיפול בדיכאון. אתמול היא נטלה את הכדור הראשון אחה"צ וכעבור כשעה החלה להיות מנומנמת ונרדמה. בנוסף הופיע אצלה בחילה במהלך ארוחת הערב. היום בארוחת הצהריים, היתה לה בחילה, היא לא יכלה להמשיך לאכול והקיאה מאוד מעט.האם מדובר בתופעות הלוואי של הבונסרין? משום שהיא בדכאון קל אין לה תיאבון, היא אוכלת ארוחות קטנות ומתמלאת עוד באמצע הארוחה. היא שוקלת 73 (מעט מלאה) ואין ירידה במשקל. האם ההקאה יכולה להוות סימן לגידול בקיבה? תודה רבה.

22/02/2007 | 16:33 | מאת: דור

שלום רב מדובר בתרופה שהיום כמעט ולא משתמשים בה. גם כשהשתמשו בה בעבר היעילות שלה נגד דיכאון לא היתה גבוהה. היא בהחלט יכולה לגרום לישנוניות לאורך כל היום. בחילות והקאות יכולות להיות תחת טיפול בבונסרין ולכן מומלץ לקחת את התרופה אחרי האוכל בערב. כמו כן, להתיעץ עם הרופא לגבי תרופה יותר מתקדמת. בברכה

23/02/2007 | 22:44 | מאת:

לא. תודה לדור, הקאה אחת בודאי שאינה סימן לגידול בקיבה. כיום השימוש בבונסרין הוא בעיקר כאשר ישנן הפרעות בשינה כיוון שהיא די מרדימה, לכן אם היא מרדימה את סבתך ביום חייבים להחליף את התרופה כי אצל זקנים קיימת סכנה של חולשה ונפילה. שבת שלום דר' גיורא הידש