תופעות לואי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

21/02/2007 | 20:39 | מאת: דיתה

שלום רב, לבתי היה התקף פסיכוטי לפני כשנתיים וחצי. היא קיבלה רספרידל ומשהו נגד תופעות לואי ובכל זאת היו לה תופעות מאוד קשות של חוסר שקט ברגליים ובידיים ורעידות כל הזמן בידיים וברגליים היא היתה רוקעת ברגליים כל הזמן וכן לא הצליחה לעשות פעילות פיזית בגלל זה. לאחר כארבעה חודשים החליפו לה את התרופה לזיפרקסה ולאחר כשלוש ימים בערך, כך היא אומרת חלפו תופעות הלואי כמעט לגמרי. עכשיו לאחר שנתיים שהיא לוקחת זיפרקסה 10 מ"ג (בהתחלה היא קיבלה 7.5 מ"ג, העלו לה ל 10 מ"ג בגלל לחץ בעבודה, והעלו לה שוב בגלל לחץ בעבודה ל-15 מ"ג. היא התלוננה על רעידות והורידו לה שוב ל-10 מ"ג כבר כ-8 חודשים. אך כחודש וחצי בערך היא סובלת שוב מרעידות בידים וברגליים חוסר שקט ברגליים אמנם לא ברמה גבוהה כמו אז עם הרספרידל אך זה מאוד מפריע לה. הפסיכיאטר אמר לה שהוא לא מכיר תופעות לואי כאלה לא מרספרידל ולא מזיפרקסה. וטוען שזה לא מהזיפרקסה אלא ממצב נפשי. וכן שלא יכול להיות שכבר לאחר כמה ימים התמעטו תופעות הלואי לאחר הפסקת הרספרידל. ברצוני לדעת את חוות דעתך המקצועית ועצה לפתרון. אולי החלפת תרופה או הורדת מינון וכו'. בתודה מראש

22/02/2007 | 16:53 | מאת: דור

לדיתה שלום, מומלץ להיבדק ע"י נוירולוג מומחה להפרעות תנועה. נכון שתרופות אנטיפסיכוטיות יכולות לגרום לכך, אך הנושא גולש מתחום הפסיכיאטריה לכיוון הנוירולוגיה ולכן כדאי להתיעץ עם איש מקצוע מומחה מתחום זה. אחרי תשובתו של הנוירולוג יש לחזור לפסיכיאטר (הנוכחי או אחר) ואז לקבל החלטות לגבי המשך הטיפול. בברכה

22/02/2007 | 22:08 | מאת: דיתה

תודה רבה על התשובה