דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

21/02/2007 | 18:31 | מאת: טל

שלום רציתי לדעת אם התסמינים של דיכאון יכולים להיות כמו התסמנים של דמנציה חוץ מהריכוז והזיכרון האם יכול להיות גם בדיכאון שהחשיבה לא טובה וכו האם יכולה להיות ירידה שכלית תודה על העזרה

23/02/2007 | 22:25 | מאת:

לטל בהחלט כן והתופעה נקראת, פסאודו- דמנציה, כלומר ירידה ביכולות החשיבה שדומות לירידה שבדמנציה אבל יש הבדל גדול. בדיכאון, התפקודים חוזרים לתקין כאשר הדיכאון חולף, בדמנציה עם הזמן יש רק ירידה בתפקודים. שבת שלום דר' גיורא הידש