ויפאקס 75 XR

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

21/02/2007 | 10:28 | מאת: ריקי

לד"ר הידש ולדור שלום רב. אני נוטלת כבר כמעט שלושה וחצי חודשים 225 מג' מהתרופה הנ"ל, בהתתחלה היו לי הפרעות שינה והרבה אי יציבות אחר כך התייצב והרגשתי יופי, כעת אני חשה מעט ירידה, כלומר לא דכאון אלא קצת חרדה שמלווה ברגישות בקיבה וחוסר שקט נפשי וכשאני לקוחת חצי כדור קלונקס זה מרגיע אותי (אבל גם ממכר). מה אתם מציעים לי לעשות? להעלות במינון של ויפקאס מעט? או להוסיף משהו אחר? מה יכול להתאים לויפאקס? מה שמתאים לי זה רק מהמשפחה של SNRI. אודה לתשובתכם. ריקי

21/02/2007 | 14:31 | מאת: דור

לריקי שלום, עפ"י הוראות היצרן המינון המקסימלי של ויפאקס XR הוא 225 מ"ג ליום ולכן לא ניתן לעלות במינון מעבר למה שאת לוקחת. אפשר למצוא מידע זה גם בסינופסיס לפסיכיאטריה וגם בחוברת MEDIC רשום אותו דבר. משום מה דווקא עם ויפאקס רגיל אפשר לעלות עד 375 מ"ג ליום, אבל לא עם XR. לכן אי אפשר להוסיף מעבר למה שאת לוקחת. בברכה

21/02/2007 | 16:01 | מאת: riki

דור תודה על תשובתך, אך מה אפשר לעשות האם אפשר להוסיף תרופה נוספת שמתאימה לויפאקס שתייצב את המצב? ואיזה תרופות יכולות להתאים?