טגרטול

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

20/02/2007 | 23:27 | מאת: שני

שלום רציתי לשאול כמה שאלות על הטגרטול אני לוקחת 600 מ"ג טגרטול רציתי לדעת מדוע צריך לקחת פעמיים ביום טגרטול ולא בפעם אחת, האם זה משפיע על כל המערכת ולכן תוצאות בדיקת יכולות להיות לא מדויקות? שאלה שנייה זה האם זה נכון שזה לא טוב ליעילות הכדור לחצות אותו וכייון שכבר 10 שנים אני לוקחת טגרטול למניעה וטוב לי כל כמה זמן צריך לעשות בדיקות דם? תודה שני

23/02/2007 | 22:13 | מאת:

לשני לא כל כך הבנתי את השאלה הראשונה. צריך ליטול טגרטול פעמיים ביום כי משך השפעתו הוא כ-12 שעות ולכן כדי לקבל כיסוי במשך כל היום צריך ליטול פעמיים. איני זוכר אם ניתן לחצות את הטגרטול, בכללי, כדורים שיש להם פס חציה מותר לחצות, אלו שאין להם אסור. ואין חוכמות בנקודה הזו. בדיקות תפקודי כבד ורמת טגרטול בדם אפשר לבצע פעם בחצי שנה כאשר המצב יציב. שבת שלום דר' גיורא הידש