דמנציה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

20/02/2007 | 16:52 | מאת: דן

שלום בשנים האחרונות יש לי ירידה שיכלית אני חושב שאולי יש לי דמנציה רציתי לדעת בבקשה האם יכולה להיות דמנציה מדיכאון ואלו בדיקות אני יכול לעשות כדי ליראות אם יש לי דמנציה(חוץ ממיבחנים וCT) תודה על העזרה

20/02/2007 | 20:43 | מאת:

לדן לא כתבת בן כמה אתה. בכל אופן דיכאון יכול לתת תופעות הדומות לדימנציה כלומר ירידה בריכוז ובזיכרון. אבל, קיים הבדל גדול בין ירידה בריכוז בגלל דיכאון ובגלל דמנציה. בדיכאון התהליך הפיך, כלומר כאשר הדיכאון יחלוף אז גם הריכוז והזיכרון ישתפרו, בדמנציה התהליך לא הפיך. כך שקודם כל צריך לטפל בדיכאון ורק אחר כך לראות מה המצב. כל טוב דר' גיורא הידש