נוגדי דכאון טטראציקליים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

19/02/2007 | 19:29 | מאת: ת

מה זה נוגדי דכאון טטראציקליים.מה זה החומר טטקאציקלין ומה ההשפעות שלו. יש תרופה אנטיביוטית הנקראצ טטראציקלין האם יש קשר כלשהו לנוגדי הדכאון האלו? האם יש לה השפעות על אנשים עם נטיות דכאוניות. לתשבותך אודה

20/02/2007 | 18:58 | מאת: דו?רו?ן

זו משפחה של נוגדי דיכאון השם נובע ממבנה המולקולה הפעילה בחומר , לא חושב שיש קשר לאנטיביוטיקה .

20/02/2007 | 20:25 | מאת:

לת. תודה לדורון ואכן אין קשר לאנטיביוטיקה. מדובר במבנה המולקולרית של נוגד הדיכאון. לנוגדי הדיכאון מהדור הראשון יש שלוש טבעות לכן נקראות טריציקלים, תרופות חדשות יותר עם פחות תופעות לוואי הן עם ארבע טבעות, טטרהציקלים, בדרך כלל מתכוונים למלודיל או בונסרין. כל טוב דר' גיורא הידש