הריון עם תרופות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

19/02/2007 | 17:46 | מאת: לולה

האם חולת בי פולר יכולה להיכנס להיריון תוך כדי נטילת תרופות כמו ריספרדל או ולפורט למשל? האם יש סיכון לעובר אם לא לוקחים את התרופות וההיפך.בקיצור מה עושים?

19/02/2007 | 19:58 | מאת: דור

שלום רב ולפורט אסור בהריון, באופן מוחלט. ריספרדל- אין מספיק מידע, סיכון גבוה. ייתכן להשתמש בתרופה אנטיפסיכוטית מהדור הישן, כגון הלידול או פרפנן, שהוכיחו את בטיחותן בקרב יולדות. מצד שני, נשים רבות יגידו שהן מעדיפות לסבול בזמן ההריון מהמחלה הבסיסית, מאשר לסבול את תופעות הלוואי של ההלידול. ולכן הנושא בהחלט מורכב. לסיכום, להתיעץ עם פסיכיאטר וגם עם המרכז לטרטולוגיה בבית חולים הדסה עין כרם או אסף הרופא. בברכה

20/02/2007 | 01:07 | מאת:

ללולה תודה לדור ואני מצטרף לדבריו. ההחלטה קשה כיוון שהבחירה היא בין שתי אפשרויות לא טובות, להסתכן במצב נפשי לא טוב בזמן ההריון אם מפסיקים תרופות, או ליטול תרופות בזמן ההריון ותמיד צריך לקחת בחשבון שעלול להיות נזק כלשהו לתינוק. בכל אופן צריך לשקול ולחשוב מה פחות גרוע אצלך ואיזה תרופה יותר בטוחה בהריון. כך שכפי שדור כתב תשובה אישית יכול לתת רק הפסיכיאטר המכיר אותך. כל טוב דר' גיורא הידש