מה ההבדל בין ציפרלקס לרסיטל?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

19/02/2007 | 11:20 | מאת: אוריין

שלום רב, אני סובלת בשנים האחרונות מחרדות קשות ודיכאונות, לקחתי כשנה ציפרלקס ובגלל מחירו ביקשתי מהרופא תרופה תואמת במחיר יותר מוזל, הציפרלקס עולה כ 110 ש"ח לעומת 17 עד 20 ש"ח תרופות זהות, שאלתי את הרופא והוא אמר שאין הבדל בינהם שניהם עושים את אותה העבודה, האמת גם שלא הרגשתי שינוי משמעותי כשלקחתי את הציפרלקס, לא6חר5 הפסקה של כמה חודשים התחלתי לקחת רסיטל, תופעות הלוואי נוראיות אך אני יודעת שאחרי 3 שבועות הם אמורות להעלם. האם יש הבדל בין הרסיטל לציפרלקס ? תודה מראש

19/02/2007 | 18:25 | מאת: דו?רו?ן

הציפרלקס זו תרופה שפותחה מהציפרמיל=רסיטל ,הוציאו מולקולה לא פעילה מהציפרמיל והשאירו רק את מולקולה הפעילה בחומר כך ש 10 מ"ג ציפרלקס=20 מ"ג ציפרמיל=רסיטל. יתכן שיש יותר תופעות לואי לציפרמיל=רסיטל ולוקח להם יותר זמן להתחיל לעבוד אבל לבסוף הם עושות את אותה עבודה.

20/02/2007 | 01:04 | מאת:

לאוריין תודה לדורון ודבריו נכונים, החומר הפעיל בשתי התרופות זהה כל טוב דר' גיורא הידש