בעלי הולך לי לאיבוד ! תעזרו לי !

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

16/02/2007 | 23:44 | מאת: מתוסכלת

שלום ד"ר (ולכל המבינים), בעלי מזה כשנה סובל ממחשבות טורדניות כפייתיות הקשורות בחרדה מאיידס, זה מתבטא בקיצוניות כפחד מלכלוך מחיידקים .. מאנשים בקבוצות סיכון כגון רווקים , שחורים (כולל אתיופים) הומואים ולסביות .... יש לנו תינוק בן שנה והחיים הפכו לסיוט - הוא מכריח אותי לשטוף ידיים כל פעם שאנחנו חוזרים הביתה , אני חייבת להוריד נעליים בכניסה ולהחליף לנעלי בית , חלילה לי לעלות למיטה עם בגדים של בחוץ והסיוט רק הופך גדול יותר אם חזרתי ממרפאה או בית חולים - אני חייבת להתקלח ... הוא יעדיף לא לכבס בגדים "נגועים" חודשיים או שלושה וללכת עם אותם בגדים לעבודה ולא רק לא לגעת "במזהמים " הוא יעדף לא להתקלח אם אין לו בגדים נקיים "אופציונאלים". כל יום הוא מגדיר לי מקום חדש בבית שאסור לי לגעת בו ואם אני נוגעת בו כל מה שאני נוגעת בו הלאה הוא מוחרם . הוא זרק בגדים שלו (חדשים לגמרי"לפח בגלל שהוא חשב שמשהו נגע בו ואותו אחד היה לו ידיים מקופלות עור . הוא זרק נעליים שדרכו על כפפות גומי ברחוב כי הוא החליט שה' עושה לו את זה בכוונה ואלו הן כפפות מנתחים נגועות בדם . אני מעלה כאן רק קמצוץ מהמקרים . בהתחלה חשבתי שהוא עושה לי בכוונה (ניסיתי להתרכז יותר בתינוק וצרכיו) אח"כ ניסיתי להיות אמפטית ולעשות מה שהוא אומר תוך כדי הסברים שהוא לא צריך לדאוג , הייתי פסיכולוגית שלו שעות שלמות ...(יש לצין שאיתי הוא הרגיש פתוח לדבר על הדברים) אף אחד לא יודע על הדבר גם לא הוריו ! אנחנו שומרים זאת בסוד (כי : הוא לא רוצה שנספר כי הוא פוחד שלבעיה ינתן תוכף מרגע שידעו עליה כי....)המצב הזה גורם לי להיות אלימה מילולית ולא נעימה מתוך תסכול שהוא מגביל אותי . אני לא יכולה לנקות את הבית כי הוא לא רוצה שאני אגע במגב!!! הוא לא יושב על חלק מסויים בסלון .... יש לציין שהוא רזה 14 ק"ג עייף כרוני ! ואני דואגת לבריאוו הפיזית . אני יודעת ומנסה לשכנע אותו לראות פסיכיאטר ! (אם יסכים איך אדע למי לפנות ? יש המלצות) הוא לא מאמין באף אחד והוא מאוד רציונאל (כמה אבסורד?1?). לא אאריך עוד אלא אם כן יש שאלות ... בבקשה בבקשה עזרו לי !!!! אני מרגישה שהוא חי- מת.... (אין יחסי מין לעיתים הוא מתנהג בניכור גם כלפי הילד ....) אני רוצה להציל אותו אני אוהבת אותו מאוד !! קשה לי לשמור על הראש נקי כי אני חיה איתו וקשה לי ומצד שני אני לא רוצה שהוא יחשוב שאני שונאת אותו . אני רק בוכה כל הזמן בסתר ....... מה לעשות ?!?!

17/02/2007 | 13:11 | מאת: דו?רו?ן

הכי טוב זה לפנות לפסיכיאטר בקופת חולים לאבחון ולקבלת טיפול מתאים נסי לשכנע אותו שכיום הפסיכיאטריה עוסקת לרוב באיכות חיים ולא רק במחלות נפש וחבל על סבל מיותר לו ולכל המשפחה , וכיום הרבה אנשים נעזרים בפסיכיאטריה, במידה ואת לא מצליחה לשכנע אותו נסי לפחות שילך לרופא משפחה ותספרי לרופא את כל הבעיות, לרוב הטיפול במצבי אובססיה הוא מינון גבוהה של נוגדי חרדה ודיכאון ממשפחת ה SSRI כגון פקסט,פרוזק וכו'. מקווה שצתליחי לשכנע אותו בצורך הדחוף בטיפול.

17/02/2007 | 19:50 | מאת: דור

שלום רב האם בעלך מודע למצבו?, האם הוא מבין שיש לו בעיה פסיכיאטרית? את יכולה להציע לו פגישה עם פסיכיאטר במרפאה פרטית ודיסקרטית ("בלי רישום") ואולי זה פחות ירתיע אותו? אם כל הנסיונות לשכנע אותו לא יעבדו, אז ייתכן שאת צריכה להציב לו אולטימטום- שילך לטיפול או שתצטרכו להיפרד, כי הסבל שהוא גורם לך ולתינוק רב מדי. שימי לב שאת לא יכולה "להציל" אותו בכוח ובניגוד לרצונו. הוא חייב לרצות לשנות את מצבו. בברכה

17/02/2007 | 21:02 | מאת:

שלום, חרדות מאיידס ומחשבות חודרניות הקשורות לכך הם דבר שכיח בשנים האחרונות וקורות דווקא אצל אנשים מאוד רציונליים. בשלב הראשון המטרה היא שהוא יגיע לטיפול אצל פסיכיאטר ולא תמיד זה קל. אני מבין שאת כבר מעורבת מדי ולכן קשה לך לעזור לו להגיע להבנה ולפנות לטיפול. אולי תנסי לשכנע אותו להגיע לפסיכולוג (זה נחשב לפחות גרוע) והפסיכולוג ישכנע אותו להגיע לרופא? אם זה לא ילך לא תהיה לך ברירה אלא לערב אדם נוסף ממשפחתו, אדם שהוא סומך עליו, יתכן שאחד האחים שלו, או ההורים או חבר שהוא סומך עליו. נראה שלך קשה מדי להתמודד עם הקושי ולכן תצטרכי עזרה. שבוע טוב דר' גיורא הידש