מה עדיף?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

16/02/2007 | 18:04 | מאת: שיר

אני נשואה 20 שנה לגבר מפחיד. מעולם לא היכה אותי. שנינו בגילאי ה-50. . אין לו מושג על מה אני מדברת והוא לא מקבל את הטענה שלי שהוא גבר אלים. אני מפחדת ממנו מאוד וכל פעם שהוא מגיע הביתה אני מחסירה פעימה. אף פעם אני לא יודעת למה לצפות ממנו ובאיזה מצב רוח יגיע. כל הזמן אני בעמדת מגננה. הוא אבא נהדר, חבר נהדר לחבריו. הסביבה מעריצה אותו. ורק אותי הוא משפיל.הוא עריץ. תמיד ימצא סיבה לכעוס. תמיד חייבים להסכים איתו. אני חוששת לעזוב אותו בגילי. מה אעשה לבד.? הוא מיד יסתדר וימצא אישה חדשה ואני אעביר את ימי לבד ובבדידות. שאלתי היא: אולי עדיף לפחד מבן הזוג אבל לא להשאר לבד בגיל 50+? רק המחשבה שיקח מזוודה ויארוז את חפציו גורמת לי לבהלה

16/02/2007 | 20:23 | מאת: שיבא

שלום לך, ממרומי גיל 50, אני מרגישה עדין חגבה קטנה.... (אני בת 34...) אבל, תנסי לחפש חומר על הנושא- פריוורטיות- כי מזה, לדעתי הצנועה, את סובלת. יש ספר מעולה של איזה כותבת צרפתייה- אם זה חשוב לך תרשמי לי , ואחפש לך במיוחד את הפרטים על הספר. ויש עוד ספר, שקניתי אבל טרם קראתיו- מילים הורגות... גם אני סבלתי מהתופעה, עם הרבה אנשים קרובים אליי. עד שהחלטתי לשים לתופעה קץ! והיום אני חשה יותר משוחררת להגיד - ביי גדול- למי שלא עושה לי טוב. המסע ארוך, אבל לי הוא משתלם.ואת גם מגלה, שאותם "תוקפניים", מתחילים "להתחנף" כשאת מחליטה באמת, שאת כבר לא "סמרטוט" שלהם כל טוב לך, שלך, שיבא.

16/02/2007 | 23:52 | מאת: דור

שלום רב משפט המפתח לשאלה שלך הוא "רק אותי הוא משפיל". למה בעצם רק אותך ולא אחרים? כי את מאד תלותית בו ויש לך דימוי עצמי נמוך מאד. את צריכה ללמוד להיות יותר עצמאית בתוך הקשר, יותר אסרטיבית מולו, לא לתת לו להשפיל אותך בשום אופן. אפשר להשתנות אבל מדובר בתהליך שלוקח שנים. להתגרש אפשר תוך חודש, על כל המשתמע מכך. בברכה

17/02/2007 | 20:53 | מאת:

לשיר בודאי שיהיה זה יומרני לומר לך מה לעשות ומה עדיף לך בחייך. בכל אופן את במצוקה וכדאי להגיע לשיחות-פסיכותרפיה כדי שתוכלי להתחזק ולחשוב היטב על האפשרויות העומדות לפניך. שבוע טוב דר' גיורא הידש