התמכרות לקעקועים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

08/02/2007 | 23:59 | מאת: הידידה המודאגת

לידיד שלי, בן 25, יש בסביבות 15 קעקועים על הגוף. את 3 האחרונים הוא עשה בתקופה האחרונה בטווח של כשבוע. כשבועיים לפני כן הוא הלך לצבוע 3 קעקועים אחרים, שהיו קיימים על גופו מזה מס' שנים. ידידי טוען שהוא מכור לנושא ואינו יודע איך להפסיק. לדבריו, הוא אינו רוצה קעקועים נוספים על גופו, אך אינו מצליח לשלוט בעניין. בכל פעם מחדש הוא מחליט שזהו הקעקוע האחרון ופתאום, ברגע אימפולסיבי, הוא רץ לעשות קעקוע נוסף. מה יכולה להיות הסיבה להתמכרות זו? האם בכלל אפשר לקרוא לכך התמכרות? ואיך מתגברים על זה? תודה מראש על התייחסותך, הידידה המודאגת

09/02/2007 | 15:57 | מאת: דור

שלום רב לפי התיאור ייתכן שמדובר ב- (BDD (=Body dysmorphic disorder (=הפרעה דיסמורפית של הגוף) שהיא תת קטגוריה של הפרעה כפייתית. כלומר קיימת הפרעה בדימוי הגוף שגורמת לו לעשות קעקועים באופן כפייתי. באופן דומה יש כאלה שעושים ניתוחים פלסטיים עקב בעיה של BDD. אין כאן עניין של "התמכרות". התמכרות מתיחסת לשימוש בחומרים פסיכואקטיביים, כאשר עצם השימוש בחומר יוצר הנאה ועקב כך שימוש חוזר ומוגבר בחומר. במקרה הנ"ל, מדובר על שינוי בעור הגוף, שמיועד ככל הנראה לחפות על חרדה שיש לו בנוגע לדימוי הגוף שלו. מדובר בבעיה פסיכיאטרית ולכן הוא ימשיך לעשות קעקועים בלי סוף עד שיגיע להבנה שיש לו בעיה נפשית ויפנה לקבל עזרה מקצועית. בברכה

10/02/2007 | 00:41 | מאת:

לידידה הייתי נזהר מאוד באבחנות ובקביעות של דור. בכל אופן בתאורך יש קושי לשלוט על הדחף, מבלי להכנס לניתוחים פסיכולוגיים מבלי להכיר את הבחור, כדאי להגיע לאבחון מקיף כדי לראות את כל ההיבטים של הדברים ומכאן להתקדם. בכל תופעה שהאדם מרגיש שאין לו שליטה עליה והוא מרגיש דחף או צורך בלתי נשלט לבצע אותה למרות שאחר כך הוא מצטער על כך, ואף נגרמים נזקים בגלל הדחף הזה, כדאי להגיע לאבחון מקיף. שבת שלום דר' גיורא הידש