פרנויות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

08/02/2007 | 20:13 | מאת: andi

שלום רב לאימי בת ה-50 יש מחשבות פרנאוידיות. היא מייחסת כוונות מוטעות לאנשים אחרים. כאשר היא מאבדת חפצים - תמיד היא חושבת שמישהו החביא לה אותם. מנסיון תמיד מגלים מיד את האבדה, ומראים לה שטעתה, אך הדפוס חוזר על עצמו. האם יש לכך איזשהו טיפול? אשמח לתשובה אנדי

09/02/2007 | 19:55 | מאת: שיבא

היי, ובמקרה יש לי אמא כזו... אמא שלך במקרה פולנייה?? (סתם בצחוק....) אם היא תרצה, אמא שלך תלך לטיפול לבד- תרופתי או באמצעות שיחות עם איש מקצוע. זה תלוי בה. לא בך או במשפחה שלכם. לכן, קחו אותה בקלות ובהומור.... יאפ. שיבוש.

10/02/2007 | 00:20 | מאת:

לאנדי לא הייתי ממהר לקבוע הגדרות ואבחנות, נראה שהדברים שאתה מספר עליהם מספיק חשובים כדי להגיע לאבחון מקיף ואז אפשר לחשוב גם על טיפול. שבת שלום דר' גיורא הידש