לחץ דם

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

08/02/2007 | 01:01 | מאת: אודי

היי אני בן 24 לא מעשן לוקח כדורים ציפרלקס כבר 3 חודשים נגד חרדות. מצבי מאוד השתפר אך רציתי לשאול שאלה שאני שותה בבוקר נס קפה אני לא מרגיש כלום אבל בערב שאני שותה אני מרגיש מאין לחץ כזה אומנם לא כואב אבל מורגש באיזור הרכות. בדקתי לחץ דם וזה היה כ שעה וחצי לאחר הנס קפה בערב,והמדד הראה 126/89 ודופק 71 ואז ישבתי במחשב איזה חצי שעה ומדדתי ואז זה ירד ל 114/84 ודופק 73 מה זה? האם כבר מגיל כזה אני סובל מלחץ דם גבוה? או שזה בגלל שאני עם ציפרלקס והקפאין מושפע ומורגש יותר בגלל הכדור? האם כעקרון שאני לא אשתה כדורים אני ישתה נס ולא יהיה לחץ דם כזה? תודה על הסבלנות ואשמח אם תענה בנימוק.תודה.

09/02/2007 | 22:45 | מאת:

לאודי 89 זה קצת גבוה. ללחץ הדם הזה אין קשר לקפה או לציפרלקס, אבל כדאי לבדוק את לחץ הדם במשך מספר ימים שלוש פעמים ביום-במנוחה. ואז להגיע עם התוצאות לרופא המשפחה. שבת שלום, דר' גיורא הידש