טיפול תרופתי נגד חרדה חברתית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

07/02/2007 | 13:31 | מאת: אבי

אני כבר שלוש שנים מקבל טיפול תרופתי קבוע נגד חרדה חברתית שכולל ויפאקס XR 225 מ"ג בבוקר, קלונקס 2 מ"ג בערב, וזודורם 10 מ"ג לפני השינה. השאלה האם כדאי לעלות במינון של הויפאקס XR?

09/02/2007 | 19:54 | מאת: שיבא

היי, האם לא חשבת על טיפול פסיכולוגי בשילוב התרופות? לעניות דעתי, לתרופות יש תפקיד מסויים, אבל לפעמים, גם טיפול פסיכותיירפוייתי, יעני, שיחות עם איש מקצוע, יכולות לסייע. שלך, שיבא.

09/02/2007 | 22:38 | מאת:

לאבי תודה לשיבא, אם הבנתי את שאלתך, עדיין ישנן תופעות של חרדה למרות שאתה לוקח מינון לא נמוך של התרופות. במצב כזה אפשר לחשוב על שינוי, עליה במינון, הוספה של שיחות-פסיכותרפיה, או החלפת תרופה. שבת שלום, דר' גיורא הידש