צריכה ייעוץ

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

06/02/2007 | 23:39 | מאת: חגית

אני סטודנטית לרפואה וגרה בחו"ל עם שותף שלאחרונה התחיל לקחת כמויות של ואליום באופן חריג כ-10-14 כדורים ליום- במשך 3-4 ימים. (כל כדור 10 מ"ג), מלבד זה הוא לוקח גם כדורי שינה Zolpidem ומערבב עם אלכוהול. הוא אומר שהוא בדיכאון בגלל הלחצים שיש עליו בזמן האחרון, שהוא לא מצליח לישון בלילה, וגם בגלל כאבים חזקים שקרו בעקבות טחורים שהוא סובל מהם, כאבים שהוא אומר בלתי נסבלים. החרמנו לו את כל האלכוהול ואת הכדורים שראינו אותו כמו סמרטוט- תופעות הלואי הגיעו לבלבול רציני, שיכחה ודפיקות לב מואצות. לקחנו אותו לבית חולים לטפל בכאבים של הטחורים, הוא טופל וכאבי הטחורים הופחתו ברמה ניכרת. אבל הדיכאון נמשך והוא מתעקש לקחת ואליום. לקחנו אותו אתמול לפסיכיאטר ונתנו לו Clomipramine מ"ג 25 לטיפול בדיכאון (1-2 בבוקר 3-4 בלילה) וSodium Valproate לטיפול במצבי רוח 2 ליום. הכדורים השפיעו לטובה (נעשה היום יותר פיכח ומאוזן, יותר שמח), אבל במקביל הלך היום להביא דיאזפאם וכדורי שינה Zolpidem., טוען שלא הצליח לישון בלילה (לקח אחד מכל אחד לפחות עכשיו). הוא אמר לנו שזה לא פעם ראשונה שהוא לוקח ואליום הוא היה לוקח במשך השנתיים האחרונות בגלל דיכאון רציני שעבר עליו ושימוש בסמים כ3-4 כל יום עם הפסקה של כל כמה שבועות בכדי כפי שהוא טוען לא ליצור תלות. בשנה האחרונה הוא גם היה בהודו והתנסה בכל סוגי הסמים שקיימים. אנחנו לא יכולים לפקח עליו או לשלוט עליו בשום צורה בשל אופיו העקשני, ואנחנו מודאגים מאוד. אני מעוניינת לדעת האם יש תגובות בין תרופתיות מיוחדות שאני צריכה לשים לב? מהן התגובות הבין תרופתיות שיכולים להיות מלקיחת- קלומיפראמין, סודיום ואלפרואט, זולפידם ודיאזפם ביחד? ועם צריכת אלכוהול? מהו מינון יתר של ואליום? או של כדורי שינה? יש לציין גם שהבחור לוקח גם טיפול לטחורים שכולל תרופה לקרישה להפסקת דימום. אני מודעת לעובדה שהוא מכור- הוא לא מודה בכך, ואי אפשר לסמוך עליו, האם הפתרון היחיד זה אשפוז? אנחנו דואגים לבריאותו....

08/02/2007 | 23:30 | מאת: דור

שלום רב נראה שעליך להיות מאד מאד מודאגת ואולי לפנות איתו שוב לבית חולים. כל התרופות שציינת (וגם האלכוהול) מדכאים את מערכת העצבים המרכזית. סביר להניח שהתרופות לבדן (בלי האלכוהול) לא יגרמו למנת יתר. אם יש אפשרות לפחות לנטרל את האלכוהול מהמשוואה זה מוריד סיכון משמעותי. המינון של הואליום הוא מאד גבוה אבל יש אנשים שיש להם סיבולת גבוהה לכדורי הרגעה ושינה ומפתחים טולרנס במהירות. אפשרות אחרת שהואליום אצלו הוא למעשה תחליף לסמים (סמי רחוב) ואז הסיפור עוד יותר מורכב ממה שתיארת. בכל מקרה דרושה התערבות רפואית דחופה. בברכה

09/02/2007 | 22:26 | מאת:

לחגית תודה לדור וחלק גדול מהתופעות שרואים אצל החבר הן תופעות ממינון היתר של הוואליום והאלכוהול. לא כתבת היכן אתם נמצאים אבל איני חושב שבמדינה מערבית כי כיום משתמשים בנוגדי דיכאון מהדור החדש ולא מהישן כיוון שלחדשים יש פחות תופעות לוואי. מהבחינה הטיפולית יש כאן בעיה גדולה, ישנה בעיה של נטיה להתמכרות, גם של סמים, גם של תרופות ממשפחת הוואליום וגם אלכוהול. כמו מכורים רבים הם לא יודו בהתמכרות וגם עלולים לא לומר אמת כדי להשיג את החומר החסר להם. הדבר החשוב הוא למנוע שימוש בחומרים הממכרים בכל מקרה ולא לקנות ספורים על שינה וכדומה. כמובן שבמקביל להביא את האמת לרופא המטפל (סביר להניח שהוא לא סיפר את כל האמת לרופא) ולדאוג שיגיע לטיפול נפשי הן תרופתי והן פסיכותרפיה. עדיף שיגיע לטיפול למקום המתמחה בהתמכרויות. שבת שלום, דר' גיורא הידש