דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

02/02/2007 | 17:18 | מאת: גל

שלום: הייתי מבקשת לדעת מה משכו של גל דיכאון, האם בהכרח עובר לאחר תקופה זו? האם מוכרת תופעה בה אדם שרוי בדיכאון (על"פ הערכת פסיכיאטר)וקורה מצב בו יש שיפור ניכר בהרגשה שנמשך מספר ימים ושוב חוזר חלילה נפילות שנמשכות מספר שבועות והטבות ספונטניות למספר ימים. הכל כמובן תחת השפעות תרופתיות שונות שנוסו במהלך חמשתהחודשים שבהן אני סובלת . תודה

02/02/2007 | 19:50 | מאת: דני

קשה לענות על שאלחה כזו בלי להכיר אותך ולדעת מאיזה סוג דיכאון את סובלת. יש סוגי דיכאון שונים ויש כאלה שבאים בגלים עם תקופות של הפוגה. הפסיכיאטר המטפל בך שגם מכיר אותך יכול לענות טוב יותר על השאלה. באופן כללי אפשר לומר שיש מצבים שדיכאון נמשך מספר חודשים ואפילו עד שנה. עם טיפול תרופתי מתאים אפשר לקצר את התקופה ולהרגיש טוב יותר. כל טוב והרבה בריאות.

05/02/2007 | 00:11 | מאת:

לגל תודה לדני. אכן דיכאון עמוק (מג'ורי) חולף בדרך כלל אחרי מספר חודשים למרות שישנם מקרים די נדירים של דיכאון עמיד לטיפול הנמשך זמן רב. דיכאון פחות חמור בעוצמתו-דיסטימיה, עלול להמשך גם שנים. איני מייחס חשיבות לתקופה הטובה הנמשכת מספר ימים. הדבר היחיד שאת יכולה ללמוד מימים אלו הוא שאת עשויה להרגיש טוב כאשר הדיכאון יחלוף כי שום דבר "לא נשבר" במוח, כך שכאשר הדיכאון יחזור תחזרי לתפקוד מלא. כל טוב דר' גיורא הידש