לד"ר

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

01/02/2007 | 19:10 | מאת: מאיה

בהמשך לתשובתך על תרחישים לאחר פסיכוזה...אני מנסה להבין האם יתכנו שיותרו נזקים כמו שציינת( ירידה באנרגיות , במוטיבציה, קוגניטיבית ורגשית), שהמצב לא יחזור מבחינת האנרגיות למצב הקודם, אף על פי שלא אובחן שהפסיכוזה היתה בהקשר של מחלה נפשית? אני חשה בתחושה בלתי נסבלת של ריקנות, תלישות, לא מחוברת לכלום וזכרון חלש. (דכאון שלכעצמו נשלל אם כי טופל אף הוא בכדורים) תודה

02/02/2007 | 13:30 | מאת: שיבא

מה זה פסיכוזה, אם לא התקרבות לעצמנו? תעזבי בצד את ההגדרות הפסיכיאטריות. מנסיוני, ממצבים נפשיים עם קוים פסיכוטיים, אני חזרתי לעצמי "כמו גדולה". צריך לתת זמן לעצמך, להשתקם השיקום לוקח זמן. בהצלחה!!

03/02/2007 | 00:20 | מאת:

למאיה כפי ששיבא כתבה יש פסיכוזות שונות (כמו במאניה או פסיכוזה קצרה) שאחריהן אין נזקים. הנזקים מופיעים בעיקר בסכיזופרניה. כך שאני חושב שאת יכולה להיות רגועה. שבת שלום דר' גיורא הידש