לדור והידש- מה דעתכם על טגרטול למניה דפרסיה...

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

01/02/2007 | 16:49 | מאת: שיבא

למניה דפרסיה עם נטיה ברורה למאניות. מדיכאונות אני בקושי סובלת , אם בכלל. תודה, שיבא

02/02/2007 | 17:19 | מאת: דור

שלום רב זהו טיפול נפוץ ומקובל להפרעה דו קוטבית (מניה דפרסיה). מי שמכיר את הטגרטול הכי טוב הם הנוירולוגים והם משתמשים בו הרבה הרבה יותר מפסיכיאטרים. מכיוון שיש מטופלים רבים שלא מסתדרים עם ליתיום, אז בשנים האחרונות משתמשים בתרופות נגד אפילפסיה, שהוכחו במחקרים שהן גם מייצבות מצבי רוח, כמו הטגרטול, הדפלפט והלמיקטל. עדיין הליתיום הוא הכי יעיל לייצוב מצבי רוח. יש צורך בבדיקות דם. מדובר בבדיקות דם שכל רופא משפחה ממוצע אמור לדעת לבצע, להבין ועפי"ו יקבע את המינון. במקרים מורכבים דרוש מעקב של פסיכיאטר, כאשר פסיכיאטר קובע מינון לא רק עפ"י בדיקות דם, אלא גם נתונים נוספים שהגיע אליהם בראיון עם המטופל, אבחנות נוספות וכו'. בברכה

03/02/2007 | 00:17 | מאת:

לשיבא תודה לדור והטגרטול היא תרופה טובה. עם זאת כאשר הגורם הבולט הוא החלפה מהירה rapid cycling אז דפלפט וזיפרקסה מומלצות יותר. שבת שלום דר' גיורא הידש