כדורי רמוטיב

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

01/02/2007 | 10:20 | מאת: דנה

יש לי שלוש שאלות בנוגע לתרופה רמוטיב : 1. האם רמוטיב יעילה גם לחרדה ואם כן לאיזה סוגי חרדות ? 2. האם אפשר ליטול כמוסות שמן דגים (1000 מ"ג ליום) כשנוטלים רמוטיב ? 3. קראתי שהתרופה עלולה או עושה רגישות לשמש וכוויות שמש (בגלל רגישות מוגדלת לאור השמש ) , האם זה נכון ? מהי ההשפעה אם בכלל של תרופה זו בנוגע לקרני השמש והאור האולטרה סגול (uv) ? * אני עוברת טיפולים בהבזקי אור (IPL) להסרת שיער האם זה מסוכן בשילוב עם רמוטיב או בטוח מבחינה בריאותית והאם שיטת הבזקי האור להורדת שיער זה נחשב טיפול באור אולטרה סגול ?? סופשבוע נעים ותודה מראש לד"ר הידש

01/02/2007 | 13:55 | מאת: דור

1. לא 2. כן 3. מגבירה קצת את הרגישות לשמש, אבל לא קריטי.

01/02/2007 | 19:38 | מאת: רועי

שלום דנה. התרופה רמוטיב מיועדת בהתוויתה לדכאון קל עד בינוני. התרופה מורכבת בתמצית תקנית ומדודה של צמח ההיפריקום הנודע מזה אלפי שנים בשל השפעתו על דכאון,עצבנות,מתח וחרדה. התרופה פועלת במנגנון של עיכוב פירוק הסרוטונין רק בעוצמה חלשה יותר משאר הכרישים בשוק(סרוקסט,רסיטל,פרוזאק)ויחסית ממועטת בתופעות לוואי. לא בוצעו מחקרים המוכחים יעילות בחרדה אבל אין זה אומר שהיא לא יעילה.ההנחה היא שבהחלט תהיה גם יעילות לחרדה קלה עד בינונית. כדאי לברר עם המטפל בלייזר ועם רופא המשפחה על שילוב התרופה תחת הטיפול.