שומעת קולות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

29/01/2007 | 09:32 | מאת: מירי

שלום רב, בחודשים האחרונים אני שמתי לב שאני שומעת קולות שרוב הסיכויים שאינם קיימים כלל, כגון, מישהו שמנסה לפתוח את הדלת, או דפיקות, או כל מיני צלילים משונים. לפני מספר שבועות למדתי באוניברסיטה על הפרעות פסיכאטריות, ביניהם סכיזופרוניה. אני חוששת שאולי מתפתחת אצלי סכיזופרוניה מהסוג השמיעתי הנפוץ ביותר. האם יכול להיות שזה המקרה, או שמקרים מהסוג הזה פשוט קורים לכל אחד. אשמח לקבל תשובה בהקדם האפרי, אני מאוד מודאגת. תודה

29/01/2007 | 22:29 | מאת: דור

שלום רב אין לך סכיזופרניה (או מחלת נפש אחרת) כי אצל חולי נפש כל החשיבה מעוותת. אצלך, כך נראה, החשיבה הגיונית ועובדה שאת מבינה שזה לא תקין לשמוע קולות שאינם קיימים במציאות. יותר סביר שאת נמצאת במצב של חרדה. אבל אם הזיות השמיעה ממשיכות אז לפנות לבדיקה נפשית. בברכה

30/01/2007 | 02:34 | מאת:

למירי תודה למשיבים, תופעה אחת אינה עושה אבחנה, אני יוצא מתוך ההנחה שבאמת את שומעת דברים שאחרים לא שומעים, אבל להזיות שמיעה ישנם מספר גורמים, לא רק סכיזופרניה. כך שאם הדברים מטרידים אותך ובמיוחד אם הם נמשכים לאורך זמן כדאי להגיע לאבחון מקיף. כל טוב דר' גיורא הידש